Granier desencadena la guerra del pa a Madrid

El sector forner madrileny acusa l'empresa catalana de competència deslleial

La cadena catalana Granier ha desencadenat la "guerra del pa" en el sector forner i pastisser madrileny, que l'acusa d'abaixar els preus dels productes per "tombar" la competència i, quan no n'hi hagi, elevar de nou les tarifes.

L'empresa fornera Valpan, que compta amb una quinzena d'establiments a Madrid, ha denunciat que la política de preus "excessivament baixos" de Granier ha posat en perill al sector i ha provocat el tancament d'establiments tradicionals i la desaparició d'un producte artesanal com és el pa.

Granier, que té la seva seu a Vilanova i la Geltrú (Garraf), compta amb més de 170 d'establiments franquiciats a Espanya, una vintena d'ells a Madrid, on va arribar fa menys de quatre anys.

Les raons dels forners madrilenys
El fundador de Valpan, Francisco Valverde, assegura que els preus als que ven Granier (croissant a 50 cèntims o tres berlines a 1,5 euros) són "absolutament impossibles i inassumibles amb els costos actuals de primeres matèries i energia i que "el seu únic objectiu és acabar amb els negocis pròxims".

"Els veritables forners, que fan pa amb primeres matèries de qualitat, amb personal qualificat i respectant horaris i convenis, no poden fer front a una competència aparentment deslleial", denuncia Valverde, que també és fundador de la cadena de pastisseries Vait.

Valverde afegeix que a Catalunya tradicionalment el pa ha estat d'excel·lent qualitat i que "seria bo que les empreses catalanes vinguessin a Madrid a competir", però "de cap forma com ho ha fet Granier".

La resposta de Granier
Per la seva banda, Granier ha titllat de falsedats les manifestacions de l'empresa madrilenya Valpan. El responsable d'expansió de la companyia, David Parera, ha assegurat que les acusacions de Valpan són "mentides" i ha lamentat que Francisco Valverde busqui una "confrontació absurda" entre Catalunya i Madrid.

Segons Parera, Granier pot oferir uns productes a menor preu perquè el seu guany està en el volum, no en el marge. "És una qüestió d'economia bàsica", subratlla.

Parera assegura també que Granier treballa amb proveïdors espanyols i que els seus processos de producció estan perfectament definits, la qual cosa garanteix la plena qualitat dels seus productes.

En total, la firma de forn catalana ocupa unes 400 persones en aquesta comunitat.

"No fem cap tipus de trampa", sosté el responsable de Granier, que atribueix a l'"enveja" del seu competidor les acusacions contra la cadena catalana, que no descarta emprendre accions legals contra Valpan per aquestes afirmacions.

Avui et destaquem
El més llegit