Grupo Zeta es ven 'Mortadelo y Filemón'

Penguin Random House compra al grup editorial la firma Ediciones B per alleugerir la seva situació financera

Penguin Random House ha comprat Ediciones B al Grup Z, grup que publica els còmics de Francisco Ibáñez com ara Mortadelo y Filemón. L'editorial, creada l'any 1986, inclou els segells B, Bruguera, Vergara, Nova, B de Blook, B de Books, B de Bolsillo i B.cat. La incorporació d'aquests segells reforçarà la quota de mercat que ocupa en aquests àmbits, així com a la resta del mercat hispanoparlant.

L'anunci de la compra l'han fet Markus Dohle, director general de Penguin Random House, i Antonio Asensio Mosbah, president del Grup Zeta, però no s'ha revelat l'import de l'operació. Està previst que l'operació es materialitzi un cop s'hagi donat compliment als requisits jurídics i administratius pertinents. Fins aleshores, les dues editorials seguiran funcionant de manera independent. Amb aquesta operació el grup editorial de El Periódico, Interviú o Sport intenta alleugerir la seva situació financera, que l'ha obligat a efectuar retallades de sou i personal.

Després de la formalització, els segells de Ediciones B a Espanya i Llatinoamèrica passaran a Penguin Random House Grupo Editorial i Núria Cabutí Brull continuarà ocupant el càrrec de CEO directora general de la companyia, amb el suport de Román de Vicente, director general d'Ediciones B. La nova companyia editorial preveu publicar 2.000 títols anuals.

El grup mantindrà la identitat i vocació editorial de cadascun dels segells i continuarà publicant originals en llengua espanyola i traduccions a l'espanyol i el català d'obres de ficció i no ficció per a públic infantil i adult.

Penguin Random House té una cartera d'artistes que inclou premis Nobel com Alice Munro, Mario Vargas Llosa, Gabriel García Márquez o José Saramago; premis Cervantes com Elena Poniatowska, Juan Marsé, Guillermo Cabrera Infante o Sergio Pitol, i Premis Nacionals de Literatura com Javier Cercas, Javier Marías, José María Merino o Luis Mateo Díez. Ara hi afegirà noms com Sarah Lark, John Katzenbach, Bernardo Stamateas, Patricia Cornwell, P.D. James o Anne Rice.
Avui et destaquem
El més llegit