La guerra d'Ucraïna augmenta un 10% el preu dels productes utilitzats en l'agricultura a la UE

El preu dels fertilitzants és el que més s'ha incrementat amb un 21% el primer trimestre del 2022

Un dels conreus de Monells que participen en el projecte europeu LIFE AgroForAdapt | ACN Un dels conreus de Monells que participen en el projecte europeu LIFE AgroForAdapt | ACN

La invasió russa d'Ucraïna ha fet que el preu mitjà dels productes i serveis utilitzats en l'agricultura augmenti a la Unió Europea un 9,5% el primer trimestre del 2022 respecte als tres últims mesos de l'any anterior.

Segons dades de l'Eurostat, els productes que més s'han encarit són els fertilitzants, concretament un 21,2%, seguits de l'energia i els lubricants amb un 17,4% i els aliments per als animals amb un 9,2%. Segons les mateixes dades, el preu mitjà dels productes agrícoles ha augmentat un 6% el primer trimestre de l'any.

El març de 2022, les importacions de la UE d'oli de gira-sol, blat de moro i colza ucraïnesos van caure un 10%, 37% i 29%, respectivament, en comparació del mateix període de l'any anterior. Pel que fa al blat, la quantitat importada a la UE va disminuir un 77% en comparació amb març del 2021. Així mateix, es va registrar una caiguda significativa en les exportacions de blat d'Ucraïna per als seus principals socis internacionals.

Avui et destaquem
El més llegit