Hisenda recapta 5.508 milions d'euros per mesures antifrau

Montoro afirma que l'increment de l'IVA ha demostrat l'aflorament de diners de l'economia submergida

Bones notícies pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. Les mesures contra el frau fiscal han aconseguit recaptar 5.508 milions d'euros durant el primer semestre de l'any.

Segons ha explicat Cristóbal Montoro, es tracta de la millor dada de la història en els primers sis mesos de l'any. El ministre també ha assegurat que l'increment de l'IVA està demostrant que s'està aflorant diners procedents de l'economia submergida.

Durant la compareixença en la Comissió d'Hisenda del Congrés, Montoro ha defensat l'amnistia fiscal aprovada per l'executiu de Mariano Rajoy, ja que "mai hi ha hagut tanta informació en els ordinadors de l'Agència Tributària".

Cas Pujol
Montoro també ha comparegut per explicar l'evolució de les mesures antifrau i respondre a les preguntes dels diputats sobre les presumptes irregularitats fiscals comeses per l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

El ministre ja ha assegurat que Pujol no es va acollir a l'amnistia fiscal i ha anunciat que l'Estat es personarà contra el fundador de CiU. Seguint en el cas Pujol, Montoro ha defensat que explicarà tants detalls com pugui. "Hi ha nacionalismes que radicalitzen els discursos pretenent llançar polsos polítics a l'Estat mentre se'n lucren", ha conclòs.
Avui et destaquem
El més llegit