La incertesa colpeja els hotels de luxe

Grup Hotusa tanca el 2017 amb un 15% més de facturació, tot i la caiguda a Catalunya de l'últim trimestre

Els hotels de Barcelona | Europa Press Els hotels de Barcelona | Europa Press

Grupo Hotusa s'ha acomiadat del 2017 amb aproximadament un 15% més de facturació respecte l'any anterior. Així ho ha posat de manifest el president de la cadena d'hotels, Amancio López, que ha participat en un col·loqui organitzat per l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec) a l'hotel Grand Marina. 

Amancio López

Amancio López és president del Grup Hotusa | VC

"Aquest 2017 ha sigut un bon any malgrat la caiguda a Catalunya de l'últim trimestre", ha reivindicat. Tot i deixar molt clar que la situació política a Catalunya ha llastrat "significativament" el seu creixement durant els darrers mesos de l'any també ha explicat que sembla que hi ha "un canvi de tendència" en aquest mes de gener. No tots els hotels van al mateix ritme. 

Prudència i estrelles

Segons López, la incertesa ha tingut un impacte negatiu més gran entre els hotels de més categoria. En qualsevol cas, ha preferit no donar més xifres ni fer projeccions sobre el 2018. La seva recepta passa per "la prudència" davant el futur que encara ha d'arribar. 

Grupo Hotusa que va traslladar la seva seu social de Barcelona a Madrid el passat mes de novembre ha descartat, de moment, nous moviments de la seva estructura hotelera que factura 1.100 milions d'euros i té una plantilla de 4.500 treballadors. Dit això, López ha elogiat una vegada més les virtuts del turisme pel que fa a generació de riquesa i llocs de treball i ha apel·lat a aquell eslogan de la patronal Exceltur que diu així: "El turisme som tots"

Més informació
Els hotels pengen el cartell de complet per Cap d’Any
Soros compra a Barceló el total de Bay Hotels
L’ocupació cau un 6,25% als hotels catalans
Avui et destaquem
El més llegit