L’Ibex 35 i l'euro cauen per l'1-O

El parquet madrileny obre amb una caiguda de l'1,36% i la prima de risc se situa en els 120 punts bàsics després del referèndum

El sector bancari registra valors negatius a l'obertura de la Borsa després de l'1-O El sector bancari registra valors negatius a l'obertura de la Borsa després de l'1-O

L’Ibex 35 ha caigut un 1,36% en l’obertura de la Borsa hores després de les càrregues policials de les forces de seguretat contra diferents centres electorals l’1 d’octubre. El parquet madrileny ha obert a les 9 hores del matí amb 10.238,5 punts. Tot i així, a les 10 del matí, les pèrdues de l’Ibex s’han moderat i s’han situat en el -0,73%. A més, la cotització de l'euro enfront del dòlar ha caigut un 0,3% i ha passat a canviar-se per 1,176 dòlars.

Pràcticament tots els valors han cotitzat en negatiu, liderats per la banca. Així, el Banc Sabadell encapçalava les pèrdues amb un descens del 2,8%, seguit de Bankia (-2,4%), CaixaBank (-2,2%), Santander (-2,1%), BBVA (-1,79%), Bankinter (-1,72%) i Meliá Hotels International (-1,6%). Al costat contrari només s’ha situat ArcelorMittal, que creix un 0,4%.

D’altra banda, la prima de risc, que mesura la diferència entre el bo a 10 anys entre Alemanya i el Tresor espanyol, ha pujat fins a l’1,69% a primeres hores del matí, set punts bàsics més que al tancament del divendres i el nivell més alt registrat des de mitjans de juliol d’aquest any. Aquest matí, la prima de risc espanyola s’ha situat en els 120 punts bàsics.

Caiguda de la moneda europea 

L'euro ha caigut un 0,3% aquest diumenge després de l'actuació de les forces de seguretat espanyoles a Catalunya per evitar la votació dels catalans en el referèndum convocat per l'1 d'octubre. Segons explica el mitjà Bloomberg"la moneda compartida a Europa ha trencat una escalada de dos dies, després que la policia antiavalots espanyola, que havia rebut instruccions per requisar les urnes, colpegés els ciutadans en els col·legis electorals".

Concretament, la moneda europea ha passat a canviar-se per 1,18 dòlars a fer-ho per 1,176 dòlars. És la primera vegada, des del mes de febrer, que l'euro pateix un descens respecte el dòlar. La manca de solució política al conflicte pot condicionar, segons el mitjà nordamericà, l'evolució a la baixa de la moneda compartida per 19 dels 27 estats membres de la Unió Europea.

Més informació
Com seria l’Ibex 35 d’una Catalunya independent?
L'Íbex 35 cau un 1,3% en l'obertura de la Borsa
A l'Ibex 35 no li agraden les xarxes socials
Avui et destaquem
El més llegit