Les Balears promocionen el "sol i dades" al MWC

El Govern de les illes participa per primer cop al congrés dels mòbils amb un stand propi

L'estand de les illes Balears al MWC L'estand de les illes Balears al MWC

Les Illes Balears participen per primer cop amb un stand propi al MWC. "Altres anys haviem acompanyat empreses, però enguany, igual que el Govern participa en fires turístiques, també participem en aquesta fira tecnològica", explica Biel Frontera, gerent de la fundació Bit. El canvi de model econòmic de les Balears ha animat el seu Govern a muntar el seu aparador sota el lema Sol i Dades.

Més info: Benjamí Villoslada: "Volem convertir Balears en un paradís de sol i dades"

"El sector tecnològic a les Balears és potent i cada cop té més empreses, de fet el parc tecnològic de les Balears, el ParcBit, ha crescut molt aquests darrers quatre anys i ja som més de 170 empreses instal·lades, 3.000 treballadors i moltes més arreu de les illes especialitzades sobretot en el traveltech, però també de telecomunicacions", explica Frontera.

En aquesta ocasió, la delegació balear aprofita per presentar la xarxa d'IoT: "El Govern mostra el seu interès per la internet de les coses amb una xarxa pública aprofitant una estesa d'antentes -de TDT o d'emergències- que farà que les administracions locals puguin desenvolupar projectes de sensorització per obtenir dades i desenvolupar aplicacions sectorials intel·ligents", com ara consum d'aigua o gestió de torrents, xarxa d'enllumenat públic, etc.

Frontera subratlla que l'assistència a la fira està sent profitosa: "Estem fent molt contactes explicant que les Balears són un territori molt ben connectat pel turisme", però que també és un gran lloc per quedar-s'hi a fer feina. "Volem ser una cara visible del sector tecnològic de les illes, volem que les Balears siguin conegudes no només pel sol i platja, sinó també pel sol i dades", conclou.

Avui et destaquem
El més llegit