Cinc portals immobiliaris online incompleixen la regulació del preu dels lloguers

L'Agència Catalana del Consum obre expedient sancionador a Idealista, Fotocasa, Habitaclia, Yaencontré i Pisos.com

Un pis en lloguer en una imatge d'arxiu | Europa Press Un pis en lloguer en una imatge d'arxiu | Europa Press

L'Agència Catalana del Consum ha obert expedients sancionadors a Fotocasa, Habitaclia, Idealista, Yaencontré i Pisos.com per no informar als seus anuncis de l'índex de referència de preus de lloguer, tal com estableix la normativa catalana en vigor des del setembre, segons ha informat l'entitat en un comunicat. Les sancions podrien arribar als 10.000 euros d'acord amb el règim sancionador que preveu la Llei del Codi de consum.

Aquesta actuació és fruit de la campanya d'inspeccions iniciada al desembre per part de Consum per verificar el grau de compliment de la nova Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge. Aquesta estableix que l'índex de referència de preus de lloguer ha de constar en les ofertes i la publicitat que incloguin preus, així com en el contingut dels contractes. Aquest índex permet conèixer el preu mitjà del metre quadrat de lloguer d'un habitatge ubicat en una zona i amb unes característiques definides.

Poc abans d'obrir els expedients, el Sindicat de Llogateres ha anunciat que ha presentat més de 200 denúncies en aquest sentit. Aquestes són referents a anuncis d'immobles que no compleixen els requisits, el mateix motiu pel qual s'han obert els expedients sancionadors.   

Més info: Regulació del preu dels lloguers: llei sense sancions

Els anuncis que Consum estudia feien referència a immobles ubicats als municipis de Badalona, Barcelona, Cardedeu, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà del Llobregat, Cubelles, Gavà, Granollers, Hospitalet del Llobregat, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern, Sant Sadurní d'Anoia, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Mar.

Consum ha anunciat que des de l'entrada en vigor de la nova llei, ha rebut 248 denúncies, majoritàriament en portals d'internet per no informar del preu de la renda segons l'índex de referència o per no incloure el preu de lloguer anterior.

Més informació
Les clàusules covid-19 dels contractes de lloguer de locals i oficines
Avui et destaquem
El més llegit