La indústria catalana factura un 7,3% més el 2017

El sector registra una xifra de negocis tres dècimes per sota de la mitjana de l’Estat espanyol

La facturació de la indústria al desembre ha crescut 3,9% La facturació de la indústria al desembre ha crescut 3,9%

L’índex general de la xifra de negocis del sector industrial a Catalunya ha registrat un augment del 7,3% el 2017 en relació a l’any anterior, tres dècimes per sota de la mitjana de l’Estat espanyol, que ha pujat un 7,6%, segons les dades publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquesta xifra arriba després que el mes de desembre la indústria catalana registrés un increment del 3,9% de la facturació en relació al mateix mes del 2016. Aquesta dada és set dècimes més petita que la mitjana espanyola, que va ser del 4,6%.

Durant el 2017, totes les comunitats autònomes aporten taxes positives de creixement en l’evolució de la facturació industrial. L’INE subratlla el bon comportament en el conjunt de l’Estat de tots els sectors industrials destacant les empreses energètiques, que han augmentat la seva xifra de negocis un 23,6%.

Creix la cartera de comandes al desembre

D’altra banda, l’INE també ha publicat l’estadística de la cartera de comandes de les empreses industrials, que dóna una visió del comportament que tindrà el sector en els pròxims mesos.

Les companyies manufactureres catalanes han tancat l’any amb una cartera de comandes un 9,2% més gran que el desembre del 2016, una situació més positiva que la registrada al conjunt de l’Estat, on s’observa un creixement del 2,6%.

La mitjana de creixement de la cartera de comandes de les empreses catalanes el 2017 ha estat del 6,8% i al conjunt d’Espanya, del 8%.

Més informació
La xifra de negocis de la indústria creix un 6,8% al novembre a Catalunya
La indústria catalana factura un 7% més al novembre
La indústria catalana repunta un 9% a l'octubre
Avui et destaquem
El més llegit