La indústria catalana repunta un 9% a l'octubre

La xifra de negocis creix i les comandes pugen un 6,9% respecte de l'any passat

La indústria catalana creix en volum de negoci i comandes La indústria catalana creix en volum de negoci i comandes

La xifra de negocis de la indústria catalana ha crescut un 9% aquest mes d'octubre respecte del mateix mes de l'any passat, mentre que les entrades de comandes s'han incrementat un 6,9%, segons dades de l'institut d'estadística espanyol. A escala estatal, el volum de negoci industrial s'ha incrementat un un 11,1% anual, mentre que les comandes del sector han avançat un 7%.

Amb la dada d'octubre, la facturació de la indústria encadena sis mesos consecutius d'ascensos interanuals, encara que la taxa del desè mes de l'any s'ha accelerat 4,2 punts en relació al creixement experimentat el setembre, que va ser del 6,9%.

Per la seva banda, les comandes del sector sumen ja deu mesos consecutius d'augments interanuals. La taxa d'octubre és 4,6 punts inferior a l'experimentada el setembre, quan les comandes de la indústria es van disparar un 11,6%.

Corregit l'efecte calendari i l'estacionalitat, la xifra de negocis de la indústria s'ha incrementat un 7,8% el passat mes d'octubre en taxa interanual, 3,2 punts menys que al setembre, mentre que les comandes del sector han crescut un 4,3%, taxa 10,3 punts inferior a la del setembre.

En termes mensuals (octubre sobre setembre) i excloent l'estacionalitat i l'efecte calendari, la facturació de la indústria ha baixat un 0,3%, davant l'augment de l'1,5% del mes anterior i de l'augment del 2,7% d'un any abans.

Per la seva banda, les entrades de comandes s'han enfonsat un 4,1% a l'octubre respecte al mes anterior, la reculada més significativa en qualsevol mes des d'agost del 2015.

Béns intermedis, líders en vendes i comandes

Per sectors industrials, els béns intermedis han estat els que més han elevat les seves vendes a l'octubre, amb un avanç interanual del 15,8%, seguit de l'energia (+11,9%); els béns d'equip (+10,1%); els béns de consum durador (+9,2%), i els béns de consum no durador (+6,6%).

Per comunitats autònomes, la xifra de negocis de la indústria va augmentar en 16 d'elles en termes interanuals i només va descendir a Navarra (-0,1%). Els augments més pronunciats es van registrar a Extremadura (+19,9%) i Galícia (+17,4%).

pel que fa a les comandes, a l'octubre es van veure impulsats pels béns intermedis (+15,5%), l'energia (+12,2%), els béns de consum no durador (+5,9%) i els béns de consum durador (+4,6%). En canvi, les comandes de béns d'equip van retrocedir un 2,9% interanual.

A l'octubre, les entrades de comandes van augmentar en 13 comunitats autònomes i van retrocedir en quatre, principalment a Galícia (-12,3%) i Madrid (-11,3%). Els majors augments es produeixen a Aragó (+49,3%) i Astúries (+22,7%).

 

Més informació
La producció industrial catalana creix un 7,8% a l'octubre
Formar-se en indústria local per trobar feina
La 4a revolució industrial. I tot això qui ho paga?
Avui et destaquem
El més llegit