La indústria es recupera, però la facturació encara cau un 13,9%

Catalunya és la cinquena comunitat de l'Estat on més cauen les vendes al juny a causa de la crisi de la covid-19

Un treballador de Rieju muntant una moto a la cadena de muntatge de la fàbrica de Figueres | ACN Un treballador de Rieju muntant una moto a la cadena de muntatge de la fàbrica de Figueres | ACN

La facturació de les empreses industrials a Catalunya ha caigut un 13,9% interanual al juny a causa de la crisi de la covid-19. Segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, l'Índex de Xifres de Negoci de la Indústria (ICN), el sector acumula quatre mesos consecutius registrant descensos, un fet que no es donava des de finals del 2013. Malgrat l'evolució de les vendes al juny, la indústria deixa enrere les dades d'abril i maig, quan el sector ha registrat unes caigudes interanuals en la facturació del 40,7% i el 35,3%, respectivament. Al conjunt de l'Estat, les vendes del sector secundari han caigut un 11,4% al juny, una variació que també s'allunya de les registrades al maig (-33,3%) i a l'abril (-40,6%).

Segons les dades de l'INE, Catalunya és la cinquena comunitat de l'Estat on més han caigut les vendes al juny. Per sota únicament hi apareixen les Illes Canàries (-18,3%), Andalusia (-19%), Astúries (-21%) i les Illes Balears (-33,2%). Per altra banda, la indústria ha reduït la seva facturació a tots els territoris, tot i que en comunitats com Extremadura (-1,4%) o Galícia (-0,1%) els efectes de la pandèmia van ser menys notables.

Per sectors, les activitats relacionades amb l'energia van ser les més castigades, amb una xifra de negocis que va caure un 44% interanual. Pel que fa als béns intermedis, els subsectors més afectats van ser la metal·lúrgia (-19,3%) i la forja i estampació d'altres metalls (-18%). Quant als béns de consum, destaquen les caigudes de la indústria del cuir i el calçat (-31,9%) i de la fabricació d'articles de joieria (-37,7%).

Per altra banda, activitats com la fabricació de motocicletes, bicicletes i altres materials de transport han incrementat notablement la seva producció malgrat la pandèmia. En aquest cas, la facturació de les empreses dins aquest àmbit va augmentar un 61,2% interanual.

Més informació
Quin és el pes de la indústria a l'economia catalana?
La indústria, vector de recuperació econòmica a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit