Els inspectors de Treball fan l'agost

El ministeri que dirigeix Magdalena Valerio comunica situacions irregulars a 22.000 empreses en només dos dies

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio | Tània Tàpia (ACN) La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio | Tània Tàpia (ACN)

La Inspecció de Treball i Seguretat Social intensifica aquests dies d'agost les actuacions del Pla Director per un Treball Digne (2018-2020). Segons informa el Govern espanyol, ha detectat, a través de l'Eina de lluita contra el Frau, i els corresponents encreuaments de dades, que un rellevant nombre d'empreses incompleixen presumptament el termini de contractació eventual de 12 mesos en un període de 18. En total s'han remès els dies 13 i 14 d'agost 22.000 noves comunicacions a empreses.

El Govern que presideix Pedro Sánchez va aprovar en Consell de Ministres de 27 de juliol de 2018, el Pla Director per un Treball Digne 2018-2019-2020 amb la finalitat d'atacar les situacions d'abús laboral existents i amb la voluntat que es corregeixin les situacions de vulneracions de drets en l'ocupació de molts ciutadans. El Pla inclou dos plans de xoc d'intervenció immediata i la seva aplicació finalitzarà al desembre.

Un mes per corregir la situació

Aquests plans de xoc (contractació temporal i treball a temps parcial fraudulents) tenen una primera fase de detecció de possibles situacions irregulars a través de l'Eina de Lluita contra el Frau, sent informades les empreses identificades, amb l'objectiu que regularitzin voluntàriament la seva situació reposant els drets als treballadors afectats.

En una segona fase, i una vegada transcorregut un mes des de l'enviament de les comunicacions, la Inspecció de Treball i Seguretat Social analitzarà les dades i comportaments de les citades empreses, en concret d'aquelles que no han regularitzat la situació descrita o han realitzat alguna modificació en la situació de les seves plantilles procedint a l'extinció dels contractes detectats en frau de llei.

En aquests casos la Inspecció de Treball i Seguretat Social durà a terme actuacions a través d'Inspectors i Sotsinspectors, amb l'objecte de comprovar directament si hi ha incompliments en aquestes matèries i, a continuació, la Inspecció de Treball i Seguretat Social adoptarà les mesures oportunes, podent exigir les responsabilitats legals pertinents.
 

Més informació
El Grupo Jorge fuig de les inspeccions de Treball
Avui et destaquem
El més llegit