La llum i els carburants estabilitzen l’IPC

La inflació puja un 0,2% a l’agost i manté la taxa interanual en el 2,2%

El preu dels carburants influeixen en l'IPC | iStock El preu dels carburants influeixen en l'IPC | iStock

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat un 0,2% l’agost en comparació al mes anterior i s’ha mantingut estable en la seva taxa interanual en el 2,2%, segons l’indicador avançat publicat aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquest comportament de la inflació es deu a la pujada dels preus de l’electricitat i al fet que els carburants han augmentat menys l’agost d’aquest any que durant el mateix mes del 2017.

La taxa interanual del mes d’agost, en cas de confirmar-se, seria la vigèsima quarta taxa positiva que encadena l’IPC interanual i implica que avui els preus són un 2,2% més alts als de fa un any.

Després de registrar el mes de gener una taxa interanual del 0,6%, la més baixa en 16 mesos, l’IPC va tornar a superar l’1% el febrer, tendència que es va mantenir durant el març i l’abril. Al maig es va superar la barrera del 2%, a la qual no s’arribava des de l’abril del 2017 (2,6%), mentre que el juny es va situar en el 2,3% i el juliol, en el 2,2%, la mateixa taxa que l’agost.

En termes mensuals, la inflació ha pujat un 0,2% l’agost, el mateix comportament que va registrar l’agost del 2017.

Més informació
Els aliments frescos refreden una dècima l’IPC
L'IPC es dispara per la llum i les gasolines
La Setmana Santa apuja l’IPC fins a l’1,2%
Avui et destaquem
El més llegit