La caiguda dels preus del carburant deixa l'IPC al 0%

Un dels sectors que també ha impulsat la caiguda dels preus durant el mes de març ha estat la sanitat, on l'IPC ha registrat un descens del 0,1%

Un conductor posant benzina al seu vehicle | ACN Un conductor posant benzina al seu vehicle | ACN

L'Índex de Preus al Consum (IPC) a Catalunya durant el mes de març ha registrat un creixement pla –del 0%-, vuit dècimes menys respecte a la variació del febrer. Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), aquest descens ve impulsat per la caiguda en els preus dels carburants (-2,7%) i de subministraments com l'electricitat o el gasoil (-4,4%).

Per altra banda, els sectors on més s'han incrementat els preus durant el mes de març han estat la restauració i l'hostaleria (+2,5%) i l'agroalimentació (+2,4%). Les últimes dades fan que es trenqui una tendència que s'havia mantingut a Catalunya durant més de dos anys: des del juliol del 2016, els preus al territori sempre havien evolucionat a l'alça.

Un dels sectors que també ha impulsat la caiguda dels preus durant el mes de març ha estat la sanitat, on l'IPC ha registrat un descens del 0,1% -l'índex va créixer un 0,3% al febrer-. En paral·lel, el preu de les begudes alcohòliques i el tabac a Catalunya ha baixat tres dècimes (del 0,8% al 0,5%), mentre que la inflació en el vestit i el calçat s'ha reduït en una dècima (de l'1,2% a l'1,1%). Així mateix, les activitats d'oci i cultura s'han encarit un 0,1% al març, una variació que al febrer era de l'1,1%.

Per altra banda, els serveis de telefonia a Catalunya s'han encarit un 0,7% aquest mes de març, una dada que contrasta amb el descens del 0,8% registrat el passat febrer. De la mateixa manera, els preus dins el sector especialitzat en la fabricació de mobles, articles per la llar i manteniment han pujat dues dècimes durant el tercer mes de l'any, fins al 0,8%.

Més informació
La moda fa caure l'IPC fins el 0,8%
L'IPC baixa tres dècimes de cop per la benzina
Avui et destaquem
El més llegit