L'IPC es manté estable a l'octubre al 2,3% per la llum i malgrat l'elevat cost del gas

Els preus encadenen 26 mesos de creixements interanuals i ja són un 2,3% superiors als de fa un any

El preu de la llum sostè l'IPC El preu de la llum sostè l'IPC

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar un 0,9% a l'octubre en relació al mes anterior i va mantenir estable la seva taxa interanual al 2,3%, la mateixa que al setembre, segons l'indicador avançat publicat aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Estadística ha atribuït el comportament de la taxa interanual de l'IPC al descens dels preus de l'electricitat, davant de l'augment que van registrar l'octubre del 2017, així com l'increment dels preus del gas.

La taxa interanual d'octubre, en cas de confirmar-se, seria la 26ena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 2,3% superiors als de fa un any. La taxa d'IPC interanual es va mantenir al 2,2% al juliol i agost, però al setembre i octubre ha repuntat fins al 2,3%, la mateixa dada que al juny, la qual cosa situa els preus en màxims des d'abril del 2017.

En el desè mes del 2018, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) va situar la seva taxa interanual al 2,3%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCA es mantindria respecte al mes anterior.

En termes mensuals, l'IPC va augmentar un 0,9% a l'octubre, el mateix comportament que es va registrar el mateix mes del 2017.

Per la seva banda, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCA es va situar a l'octubre al 0,7%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC d'octubre el proper 14 de novembre.

Avui et destaquem
El més llegit