Jornada fins a les 18 hores i permís de paternitat d'un mes

Les mesures anunciades per la ministra Báñez podrien entrar en vigor a partir del gener de 2017

La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha apuntat aquest dilluns la voluntat del seu Executiu d'assolir un pacte que situï el final de la jornada laboral a les 18 hores, així com estudiar "les possibilitats" que tindria un canvi de fus horari. Ha fet aquest anunci durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats, on ha apuntat també a la voluntat del seu executiu d'ampliar el permís de paternitat a quatre setmanes i crear una targeta social que contindrà informació sobre les prestacions i ajudes que disposa cada ciutadà.

La targeta ha de servir per millorar l'atenció personalitzada i clarificar els casos de famílies sense ingressos. Báñez ha apuntat també que el seu Executiu es planteja mesures per promoure el teletreball i una borsa d'hores per a qüestions pròpies.

Altres qüestions plantejades per la ministra en aquesta compareixença -a petició pròpia davant la Comissió d'Ocupació del Congrés dels Diputats- són un pla especial d'igualtat i de lluita contra la discriminació laboral de les dones, així com l'establiment d'una mesa de diàleg sobre ocupació i famílies en situació de vulnerabilitat. També un fons de capitalització que actuï en casos de mobilitat geogràfica, acomiadament o jubilació.

Segons la ministra, l'objectiu de Govern és assolir pactes amb l'oposició i els sindicats per arribar a grans pactes en matèria d'ocupació. "Crec que hi ha grans espais per a aquesta col·laboració", ha sentenciat.
Avui et destaquem
El més llegit