Un nou juny de rècord pels hotels catalans

Una cinquena part de les pernoctacions registrades pels hotels a Espanya es van fer a Catalunya, només superada pel 33,9% acollides per les Balears

Clients a la piscina de l'Hotel Aigua Blava de Begur Clients a la piscina de l'Hotel Aigua Blava de Begur

Els hotels de Catalunya van trencar al juny tots els rècords històrics de nombre de clients i pernoctacions en aquest mes de la sèrie històrica de l'institut d'estadística espanyol. El nombre de clients que van passar per les recepcions dels hotels catalans es va situar al juny en 2.183.769 persones, el 7,56% més que al juny del 2016. Els residents a l'Estat espanyol van augmentar el 5,62% i el residents a l'estranger ho van fer en un 8,77%. Aquests visitants van contractar 6.686.511 nits, el 12,35% més que al juny del 2016. Les pernoctacions dels residents a l'Estat espanyol van créixer un 9,16% i les nits contractades per estrangers ho van fer un 13,52%. Les xifres registrades en aquest mes de juny en tots els casos suposen fixar el millor resultat mai obtingut en aquest mes de la sèrie històrica.

El sector turístic manté un comportament a l'alça que apunta que aquest any a Catalunya es tornarà a registrar una temporada de rècords.

El motor d'aquesta tendència a l'alça són tant els visitants i les pernoctacions contractades per clients residents a l'Estat espanyol, inclosos els que resideixen a Catalunya, com els visitants i les nits contractades per clients residents a l'estranger. Es tracta de les millors xifres d'un mes de juny en tota la sèrie de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Una cinquena part de les pernoctacions de tot Espanya

Les pernoctacions contractades a Catalunya van suposar el 19,2% del total de l'Estat espanyol i col·loca a la xarxa hotelera catalana com la segona de l'Estat per darrere de les Illes Balears que al juny va absorbir el 33,9% de les pernoctacions de l'Estat.

El percentatge d'ocupació de places hoteleres de Catalunya al juny es va situar en el 68,5%.

En el conjunt de l'Estat espanyol, les pernoctacions van créixer el 6,2%, amb un augment del 4,6% per parts dels residents espanyols i del 6,8% per part dels estrangers.

Més informació
Apartum, quan l'hotel no és l'única opció
Els preus pugen lleugerament al juny
El 22,9% de la despesa de turistes estrangers es fa a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit