L'Advanced Factories premia dues empreses catalanes

Pal Robotics, Celsa i Mesbook recullen els premis sobre indústria 4.0

Pal Robotics i Celsa són les empreses catalanes guardonades als premis Factories of the Future Awards que atorga Advanced Factories i que reconeixen el treball, el lideratge i la transformació d'aquelles empreses que aposten per la innovació i s'adapten a la nova era de la Indústria 4.0.

Els guardons lliurats durant l'acte
La catalana Pal Robotics, ha recollit el guardó a Millors tecnologies innovadores per a les Fàbriques del Futur: Robòtica Industrial pel manipulador mòbil TIAGo que suposa una passa endavant en la implementació de la robòtica col·laborativa en entorns industrials. Aquesta família de robots millorarà la qualitat dels llocs de treball i contribuirà a la inclusió en entorns industrials de persones d'edat més avançada o amb discapacitats físiques.

El guardó a Millors tecnologies innovadores per a les Fàbriques del Futur: Big Data Industrial se l'ha emportat la valenciana Mesbook, pel seu sistema ciberfísic a través de l'Internet de les Coses (IoT) que interconnecta i gestiona, en temps real, tots els actors de fàbriques de qualsevol sector i grandària.

D'altra banda, Celsa ha recollit el guardó a Millor programa de recerca per a Indústria 4.0, pel seu programa intern de talent, Ingenium per millorar les capacitats en indústria 4.0 de tot el grup industrial. El programa, finançat amb recursos propis, promou la innovació des de dins, seguint una aproximació bottom- up, implicant a personal de diferents àrees de l'empresa.

Air Liquidi Ibèrica de Gasos, S.L.O ha rebut el guardó a Millor indústria en l'ús de tecnologies digitals per a la seva producció pel desenvolupament d'un sistema d'intel·ligència adaptativa per a l'optimització dinàmica del cicle de liqüefacció en la planta de separació de gasos de l'aire.

Advanced Factories també ha atorgat un Premi a la Trajectòria empresarial com a reconeixement a una empresa que s'han mantingut com a referent i agent de canvi durant generacions, Daunert, màquines i eines S. A. Aquesta compta amb més de 100 anys dedicats a innovar en la indústria, liderant processos de canvi, equips eficients i aportant visió i estratègia. L'empresa ha rebut el guardó pel seu llarg recorregut en el sector.

D'aquesta manera el certamen ha expressat el seu respecte i admiració per a totes aquelles empreses que han estat pioneres i que han fet de guia pels professionals del sector durant dècades.
Avui et destaquem
El més llegit