L'alemanya Aldi obre el primer supermercat a Barcelona

L'obertura ha generat 20 contractacions i s'espera que sigui la primera de l'expansió de la cadena a la capital

La cadena Aldi ha obert aquest dimecres el seu primer supermercat a la ciutat de Barcelona, amb una botiga de més de 1.000 metres quadrats a l'Eixample amb 50 places d'aparcament i que ha suposat la creació d'una vintena d'ocupacions. El responsable d'expansió de la companyia per a Catalunya i Balears, Alexandre Pagès, ha explicat que volen obrir més locals a la capital catalana -el segon pot arribar el 2017-, però han de complir el seu perfil de mida de botiga i aparcament, que van en línia amb les característiques del supermercat de l'avinguda de Sarrià 12.

La cadena de supermercats d'origen alemany va desembarcar a Espanya el 2002 i té la seva seu estatal a Masquefa (Barcelona), que també acull una de les quatre plataformes logístiques del país, juntament amb les de Pinto (Madrid), San Isidro (Alacant) i Dos Hermanas (Sevilla).

10 noves obertures a Catalunya i Balears
Té més de 260 supermercats a Espanya -dels quals 54 estan a Catalunya i 28 a la província de Barcelona- i ocupa més de 1.900 persones, amb entre 18 i 25 llocs de treball per establiment, cadascun d'entre 800 i 1.200 metres quadrats.

Des del 2014, Aldi ha obert més de 50 establiments a Espanya i vol seguir creixent: per al 2017 preveu com a mínim unes 10 obertures entre Catalunya i Balears, i Pagès ha indicat que el ritme és semblant a la resta de regions.

L'estratègia d'ubicacions d'Aldi ha començat en localitats mitjanes i en "segones línies" a l'entrada de les ciutats, ha recordat Pagès, que ha apuntat que la companyia es va acostant a les grans poblacionssense perdre la seva filosofia de contenció de costos per oferir productes amb més descompte que la competència.

 

Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit