L'alemanya Aldi obre el primer supermercat a Barcelona

L'obertura ha generat 20 contractacions i s'espera que sigui la primera de l'expansió de la cadena a la capital

La cadena Aldi ha obert aquest dimecres el seu primer supermercat a la ciutat de Barcelona, amb una botiga de més de 1.000 metres quadrats a l'Eixample amb 50 places d'aparcament i que ha suposat la creació d'una vintena d'ocupacions. El responsable d'expansió de la companyia per a Catalunya i Balears, Alexandre Pagès, ha explicat que volen obrir més locals a la capital catalana -el segon pot arribar el 2017-, però han de complir el seu perfil de mida de botiga i aparcament, que van en línia amb les característiques del supermercat de l'avinguda de Sarrià 12.

La cadena de supermercats d'origen alemany va desembarcar a Espanya el 2002 i té la seva seu estatal a Masquefa (Barcelona), que també acull una de les quatre plataformes logístiques del país, juntament amb les de Pinto (Madrid), San Isidro (Alacant) i Dos Hermanas (Sevilla).

10 noves obertures a Catalunya i Balears
Té més de 260 supermercats a Espanya -dels quals 54 estan a Catalunya i 28 a la província de Barcelona- i ocupa més de 1.900 persones, amb entre 18 i 25 llocs de treball per establiment, cadascun d'entre 800 i 1.200 metres quadrats.

Des del 2014, Aldi ha obert més de 50 establiments a Espanya i vol seguir creixent: per al 2017 preveu com a mínim unes 10 obertures entre Catalunya i Balears, i Pagès ha indicat que el ritme és semblant a la resta de regions.

L'estratègia d'ubicacions d'Aldi ha començat en localitats mitjanes i en "segones línies" a l'entrada de les ciutats, ha recordat Pagès, que ha apuntat que la companyia es va acostant a les grans poblacionssense perdre la seva filosofia de contenció de costos per oferir productes amb més descompte que la competència.

 

Avui et destaquem
El més llegit