L'economia que mou Sant Joan

La celebració de la festivitat implica una gran injecció pel sector pirotècnic i també pel gremi flequer, a més d'un augment del turisme en zones costaneres com l'illa de Menorca

La festivitat de Sant Joan implica diversos sectors econòmics, des dels pastissers, fins als hostalers. També les empreses pirotècniques fan el seu agost per la tradició estesa de llançar petards durant la revetlla, ja que hi ha més de 1.000 punts de venda repartits per tot Catalunya. El turisme també viu pendent d'aquesta celebració pel costum de celebrar l'inici de l'estiu a zones costaneres i, sobretot, a la vora de la mar.

1. Sant Joan a Menorca

VIAempresa destaca la celebració de Sant Joan a l'illa de Menorca, una tradició festiva que se celebra el 24 de juny.

2. La pólvora que encén l'èxit
El sector de la pirotècnia preveu ingressar uns 15 milions d'euros procedents de la venda de petards, un 30% dels quals corresponen a l'activitat de Petardos CM, una empresa catalana amb més de 30 anys.

3. Optimisme i prudència entre els pastissers catalans davant la revetlla
El Gremi, que preveu vendre 1,6 milions de coques, considera que les vendes d'aquest festiu es concentraran a les ciutats grans perquè la diada no cau enmig d'un pont.

4. Famílies barcelonines i estrangers, els clients que espera Girona
La celebració de Sant Joan deixarà ocupacions d'entre el 40% i el 75% a les comarques gironines, ja que els turistes faran estades d'entre una i dues nits.

5. Ciutats amb marca pròpia
Els pobles i municipis s'enfronten al repte de promocionar-se més enllà d'una activitat puntual, com la festa de Sant Joan a Menorca, i crear marca de ciutat per atraure visitants i inversors durant tot l'any.

6. Petards: com fer l'agost al juny
Entrem a les casetes i botigues de petards per saber qui és l'empresari del Sant Joan i com aconsegueix ser-ho.
 


 

Avui et destaquem
El més llegit