Els preus de l'electricitat són un factor de competitivitat
Els preus de l'electricitat són un factor de competitivitat

L'Estat congela els peatges d'electricitat i gas per 2018

També rebaixa el preu del lloguer dels comptadors de la llum, el que permetrà un estalvi de vuit euros anuals

El Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital ha publicat aquest dijous les ordres ministerials en les quals s'adopta la congelació dels peatges d'electricitat i de gas per a l'exercici 2018. Aquests peatges recullen els ingressos necessaris per cobrir els costos regulats previstos, tant en el sistema gasista com en l'elèctric. A part d'aquests peatges, els consumidors abonaran en el seu rebut els impostos i el cost de l'energia.

En els últims cinc anys, aquests peatges, la part regulada de la factura i que depèn del Govern, s'ha mantingut constant per a l'electricitat. En el cas del gas, és el quart any consecutiu.

En un comunicat, el Ministeri d'Energia assenyala que s'estima un equilibri econòmic en els sistemes elèctric i gasista per als propers anys, que permet la congelació d'aquesta part regulada de les factures. Així mateix, considera que no incrementar els peatges redundarà "en un impacte positiu tant en la competitivitat de l'economia espanyola com sobre el conjunt de l'activitat econòmica".

Comptadors de llum 8 euros més barats 

Addicionalment, en el cas del gas natural, s'ha reduït el preu del lloguer dels comptadors que paguen els consumidors en les factures. Així, s'estima que la rebaixa suposarà un estalvi mitjà de vuit euros a l'any i per client, per uns 7,8 milions de consumidors domèstics.

Més informació
Competència expedienta Gas Natural i Endesa per alterar el preu de la llum
Rècord de demanda de gas per generar electricitat
20.000 barcelonins podran comprar electricitat de Colau
Avui et destaquem
El més llegit