L'estiu més cosmopolita de l'aeroport del Prat

La porta d'entrada del turisme demostra bona salut: 34 destinacions internacionals i passatgers en augment. Expliquem com s'ho fa

La porta d'entrada per al sector turístic internacional apunta un bon estiu. L'aeroport del Prat inicia la temporada alta més internacional que viu la instal·lació, amb la connexió amb 200 destinacions. Des del Prat, es pot volar a 34 destinacions intercontinentals i els mercats que més creixen són el rus, el francès, el britànic i l'africà. 

Guanyen pes les connexions intercontinentals
Durant aquesta temporada d'estiu, les companyies aèries que operen al Prat oferten 2,5 milions de places d'avió per a destinacions intercontinentals, el que suposa un increment del 16% respecte a l'any anterior. Nova York, Tel Aviv, Doha, Atlanta i Casablanca són les més demandades. De fet, el nord d'Amèrica és la regió amb més moviment i el mercat asiàtic i el Golf Pèrsic el que més creix, segons ha apuntat el director del Comitè de desenvolupament de rutes aèries (CDRA), Jaume Adrover.

Augmenten els seients
L'increment de passatgers intercontinentals previstos per aquests mesos d'estius s'explica perquè hi ha més oferta de vols i alhora els avions que cobreixen aquestes rutes són més grans de manera que tenen més capacitat. Les companyies Qatar Airways, al seu vol a Doha, o Gambia Bird, a la seva connexió a Bajul, són dues de les empreses que fan servir avions de gran capacitat.

S'oferten noves rutes
Aquesta temporada es recupera el vol directe a Chicago, que opera Pakistan International Airlines, i la companyia irlandesa de baix cost Ryanair connectarà Barcelona amb Fez. També s'incrementen les freqüències a destinacions com ara Doha, Argel, el Caire o Marràqueix i es recuperen les rutes d'Air Transat a Montreal i Toronto, el vol de Air Canadà a Toronto i el d'US Airways a Filadèlfia.

Creix de nou el mercat rus
El creixement del turisme rus que tant es nota a algunes ciutats turístiques catalanes també queda patent a l'aeroport, porta d'entrada per aquest tipus de turistes a Catalunya. El nombre de seients ofertats als vols que connecten amb la federació russa han crescut un 37% respecte a la temporada anterior.

Vueling tira del carro
La companyia catalana Vueling consolida la seva posició com a companyia de referència al Prat i connecta 104 destinacions amb Barcelona. Per primera vegada, aquest estiu la catalana superarà les 500 operacions diàries. Vueling, amb seu al Prat, ha reforçat la seva posició a l'aeroport de Barcelona quedant-se amb l'oferta que havien explotat d'altres companyies, com ara Spanair, des de la seva fusió amb Clikair l'any 2004.

La companyia preveu tancar l'any amb un 15% més de seients ofertats que el 2012. "El 35% dels passatgers que passin per l'aeroport del Prat aniran en un dels avions de Vueling", ha dit el director de rutes i estratègia de la companyia, Javier Suárez, que ha destacat "el rècord d'operacions previst per aquest estiu".

La quota de mercat de Vueling a l'aeroport del Prat ha crescut un 5% el darrer any. La major part dels passatgers que transporta la companyia són usuaris de vols europeus. Vueling, la única companyia que té la seva base d'operacions al Prat.

Es reforça Barcelona com a 'hub'
Els responsables de l'aeroport del Prat continuen treballant amb la finalitat de fer de l'aeroport de Barcelona un punt de connexió al sud d'Europa. Amb aquesta finalitat, a més d 'atreure connexions intercontinentals, es treballa per fer més còmode i agradable l'aeroport pels passatgers que estan en trànsit, els arriben a Barcelona i han de fer transbordament per agafar un altre avió.

"L'objectiu és estalviar temps i millorar el confort", comenta Adrover. Amb aquesta finalitat es treballa, entre d'altres coses perquè la instal·lació compti amb un 'beach club' que, entre d'altres coses, tindrà un camp de golf que es podrà recórrer en una hora i mitja, pensat pels passatgers que fan escala. Aena ja ha tret a licitació les obres per a la construcció del camp de golf, que s'ubicarà entre la platja del Prat i la tercera pista.

Avui et destaquem
El més llegit