L'ús de bugaderies fa estalviar 675 euros anuals en llum

La factura cau uns 1.000 euros si es tenen en compte aigua i productes de neteja

L'ús de bugaderies autoservei permet estalviar 675 euros anuals en la factura de la llum, segons informa la cadena Fresh Laundry en un comunicat. Això es deu en gran part a l'escalada del preu de la llum, fins a un 26,2% més en comparació al mes de gener de l'any passat. L'estalvi total s'eleva als mil euros anuals si se suma la despesa d'aigua i productes de neteja necessaris per fer la bugada, la qual cosa suposa un estalvi de gairebé 20 euros per setmana per a una família mitjana.

En aquest sentit, una família estàndard de quatre membres que renta una mitjana de 40 quilos de roba a la setmana redueix en un 24% la despesa total i necessita menys temps que l'invertit en la llar. I és que fer la bugada a casa suposa un consum de 4.000 Kw setmanals, 900 litres d'aigua i unes 6 hores en el procés de rentar, assecar i revisar els electrodomèstics, a més de la despesa en productes de rentat, que és al voltant d'1,7 euros per cada 40 kg de roba.

Així, electrodomèstics com la rentadora i l'assecadora, els quals representen l'11% de la despesa energètica total d'una llar, van arribar a incrementar les seves despeses fins a un 37%, en el cas de la rentadora, passant de 0,13 euros/hora al gener de 2016 a 0,18 euros/hora en el mateix mes de 2017.
Avui et destaquem
El més llegit