La Cambra de Barcelona facilita feina a menors de 25

L'entitat vol formar els joves per ocupar perfils vacants específics i reduir la taxa d'atur juvenil

La Cambra de Comerç de Barcelona ajudarà joves d'entre 16 i 24 anys a entrar al mercat laboral a través d'un programa que pretén facilitar a les empreses els perfils més adequats per cobrir-ne vacants i reduir la taxa d'atur juvenil.

El programa dura quatre anys, durant els quals la institució preveu formar 7.828 joves -1.957 per any- i aconseguir la contractació del 36% durant aquest període, ha informat la Cambra de Barcelona en un comunicat,

D'aquesta manera, se seleccionaran els perfils més adequats dels candidats i es formarà els joves per cobrir vacants concretes, per a la qual cosa la Cambra ja disposa d'una base de dades amb 300.000 empreses i les seves necessitats.

Dins del programa, el jove rebrà formació presencial en competències digitals i noves tecnologies, idiomes, habilitats socials i tècniques per desenvolupar-se en el món de l'empresa i formació específica professional.

També inclou un pla de mobilitat per als joves que estiguin interessats en un lloc de treball en un país europeu, i un altre de formació dual que combina el contingut teòric amb pràctiques empresarials.

Aquest programa forma part del Pla Integral de Qualificació i Feina (Pice), que desenvolupen les cambres de comerç espanyoles dins del Sistema Nacional de Garantia Juvenil del Ministeri de Treball i Seguretat Social, cofinançat pel Fons Social Europeu.
Avui et destaquem
El més llegit