La Guàrdia Civil entra en diverses conselleries i deté alts càrrecs

Els agents també s'han presentat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de i a les dependències d'Atenció Ciutadana

La conselleria d'Economia i Hisenda de la Generalitat La conselleria d'Economia i Hisenda de la Generalitat

Diversos agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dimecres a primera hora a les dependències del Departament d'Economia, situat a la Rambla Catalunya i a l'Institut Català de Finances, a la Gran Via; a més dels departaments de Governació i Afers Socials de la Generalitat. D'altra banda, els agents també s'han personat a primera hora del matí al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat. D'altra banda, els agents del cos armat també han entrat a les dependències d'Atenció Ciutadana, situades a la Via Laietana, número 14, de Barcelona.

A més, els agents haurien detingut 12 alts càrrecs de la Generalitat en els nous registres realitzats per recopilar proves i indicis sobre el referèndum de l'1 d'octubre suspès el Tribunal Constitucional seguint el mandat del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, segons Europa Press. Entre els detinguts s'hi troben el secretari general de la Vicepresidència i de Economia i Hisenda, Josep Maria Jové, i els secretaris de Economia, Pere Aragonès, i d'Hisenda, Lluís Salvadó, el director d'Estratègia i Innovació del CTTI, Josué Sallent, el responsable de l'Oficina d'Afers Socials, Xavier Puig Farré, i Josep Maria Salvado Tenesa i Juan Manuel Gómez de la conselleria d'Economia i Hisenda.

Just després de l'entrada al Departament d'Economia, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha assegurat a Twitter que l'entrada al Departament és "una demostració més que hi ha un veritable estat policial". Tot seguit, ha lamentat a Catalunya Ràdio que "estem en un estat excepcional fora de qualsevol garantia democràtica" i "lluny de les llibertats fonamentals". 

Les entrades es produeixen l'endemà que el cos armat rebés més de 45.000 notificacions per a les meses electorals del referèndum de l'1 d'octubre. Els comisos es van realitzar al llarg del dia a la seu de la firma a Terrassa, principalment, però també van fer inspeccions a Manresa, l'Hospitalet de Llobregat o Barcelona. 

Segons el Ministeri de l'Interior, afirma que el nombre de certificats de notificació requisats "podria suposar el 80% de les comunicacions necessàries per cobrir les meses electorals". Els certificats de notificació estaven tancats, disposats per ciutats i poblacions.

Més informació
El Govern rebutja la intervenció de les seves finances
Com fer un país ciberprotegit
El Govern recorre la intervenció d'Hisenda
Avui et destaquem
El més llegit