La Reforma Horària necessita 1,4 milions d'euros d'inversió 

Junqueras clou el debat en què la Iniciativa pel canvi horari ha fet partícips a sindicats, patronals i Administració

La Iniciativa per a la Reforma Horària insta al Govern català a destinar per al 2017 una inversió d'1,4 milions d'euros en un total de 36 programes d'acceleració que impliquen a 10 departaments. És la dada econòmica d'una jornada que ha girat entorn de la presentació de l'Eina d'Autoavaluació d'Organitzacions que s'ha presentat aquest divendres al CaixaForum de Barcelona sota el títol El teixit productiu davant la Reforma Horària.

En l'acte, en què han participat tant el vicepresident Oriol Junqueras com el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget i la consellera de Treball, Dolors Bassa, Fabian Mohedano, promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària i Esther Sánchez, presidenta del Consell Assessor per a la Reforma Horària (CARH), han presentat als representants del Govern català aquesta proposta de pressupostos. Per la seva part, Junqueras ha valorat positivament crear uns horaris que contribueixin a pal·liar les desigualtats i, vinculat amb aquest canvi, ha incidit en la importància de millorar la productivitat.

Giró, Junqueras i Mohedano, a la cloenda de l'acte. Cedida

En la cloenda, Mohedano ha destacat el procés que s'està duent a terme, alhora que Jaume Giró, director de la Fundació Bancària LaCaixa, ha expressat que "l'augment de la productivitat és important per implementar mesures de conciliació, ja que té a veure amb el país que tots volem i on esperem que hi hagi promoció del talent". La visió empresarial ha estat un dels punts forts de la jornada, ja que han participat diverses empreses pioneres que ja apliquen mesures de flexibilitat horària, com la Fundació Joia o Suara i també les patronals Pimec, Fepime i Foment del Treball Nacional. Les tres organitzacions empresarials han participat en un debat amb CCOO i UGT sobre els acords d'impuls que es poden incorporar als convenis de negociació col·lectiva.

La visió del Govern català
Quant a l'Administració, Jordi Baiget ha apostat per "desterrar mites com el que manté que com més hores estiguis a la feina, més productiu ets". També ha destacat que "els empresaris diuen que si volen captar talent, han d'oferir bons horaris i possibilitats de conciliar". Tanmateix, la consellera Dolors Bassa ha afirmat que "la pedagogia l'hem de fer entre tots" i ha assenyalat la negociació col·lectiva com a punt fonamental d'aquest procés.
Avui et destaquem
El més llegit