El laude recupera la proposta de la Generalitat

El document de l’àrbitre fixa un complement de 200 euros pels vigilants del Prat que ja havien rebutjat

Reunió entre treballadors i direcció d'Eulen amb la mediació de la Generalitat | A. Recolons (ACN) Reunió entre treballadors i direcció d'Eulen amb la mediació de la Generalitat | A. Recolons (ACN)

El laude pel conflicte de l'Aeroport del Prat fixa un complement salarial de 200 euros amb 12 pagues, el mateix que havia proposat la Generalitat a treballadrs i empresa. El document presentat per l’àrbitre, Marcos Peña, anul·la també els expedients i sancions obertes per l'empresa als treballadors durant la vaga d'aquest estiu. L'entrega del veredicte s'ha fet aquest migdia al Consell Econòmic i Social i el director general d'Eulen a Espanya i Portugal, Emilio Garcia, ha assegurat que el compliran.

Al laude es demana explícitament a ambdues parts que "no adoptin noves mesures de conflicte ni vaga relacionades amb les matèries objecte del laude". Els treballadors havien anunciat una nova vaga a partir del 8 de setembre, precisament, per denunciar les sancions i els acomiadaments per la vaga. El comitè de vaga valorarà el laude el dissabte.

El document també fixa les dimensions de la plantilla i estableix que en temporada alta hi haurà cinc treballadors per filtre de seguretat, més un corre-torns de 25 empleats en franges de màxima afluències i hora punta. També fixa que no hi podrà haver més de 50 treballadors de vacances per mes.

Més informació
De la Serna: “El laude posarà punt i final al conflicte”
Eulen no accepta readmetre els acomiadats
Els treballadors d'Eulen faran un dia de vaga setmanal a partir del 8 de setembre
Avui et destaquem
El més llegit