Les terrasses de la Diagonal: més clients i passejants

El consistori proposa que els establiments tinguin una única filera de taules combinant els usos de lleure i comercial 

L'Ajuntament de Barcelona proposa que les terrasses de la Diagonal tinguin una sola filera de taules per respectar un espai mínim de pas de 4,5 metres, amb un total de 12 per illa de cases, de manera que entre la plaça Francesc Macià i el passeig de Gràcia hi hagi un total de 167 taules, ha informat el consistori.

Fins ara, aquest tram de l'avinguda Diagonal només ha tingut terrasses als eixamplaments de les confluències amb alguns carrers, ja que les dimensions de les voreres existents no ho permetien. Amb la remodelació acabada fa poc, s'han creat unes noves voreres de set metres i s'ha obert la possibilitat d'instal·lar-hi terrasses.

Proposta en positiu
La Comissió Tècnica de Terrasses de Barcelona, l'òrgan encarregat de vetllar pel desenvolupament de la nova Ordenança de Terrasses i informar sobre les Ordenacions Singulars, va informar positivament sobre la proposta d'Ordenació Singular dels vetlladors de l'avinguda Diagonal, en el tram recentment remodelat. Aquesta comissió està formada pels membres de diferents àrees i gerències municipals: l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, l'Institut Municipal del Paisatge Urbà, Llicències i Inspecció, Comerç, Promoció Territori i Comerç i districtes.

També formen part el Gremi de Restauració, del Consell de Gremis, de PIMEC-Comerç i del Gremi de Forners de Barcelona.

Aquesta proposta s'aprova ara inicialment per part dels regidors dels districtes afectats (Eixample, Sarrià i Gràcia). Després de l'expedient se sotmetrà a un període de 30 dies hàbils d'exposició pública perquè tots els ciutadans o parts implicades puguin presentar al·legacions, i finalment l'aprovació definitiva la farà la Comissió de Govern.
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit