Les vendes del pont satisfan els comerciants

Les bones xifres d'aquests dies de festa fan augurar un augment del 4% durant la campanya de Nadal

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miguel Ángel Fraile, ha valorat avui positivament les vendes en aquest pont de la Puríssima, el que ofereix als comerciants catalans bones perspectives de cara a la campanya de Nadal.

De fet, els comerços catalans preveuen augmentar un 4% les seves vendes durant la campanya de Nadal (que s'inicia en aquest pont en el qual l'obertura comercial de festius estava permesa dissabte i avui dilluns) i en el que es calcula que les famílies catalanes gastaran una mitjana d'entre 500 i 600 euros.

En declaracions a Efe, Fraile ha destacat especialment l'activitat comercial de dissabte: "És una de les vegades que més gent ha obert, especialment a les capitals comercials, per la coincidència que el 6 de desembre va caure en dissabte. Va ser un factor clau".

Així, el dirigent ha posat èmfasi en l'"interès" dels comerciants a recuperar les vendes, així com el "primer contacte important" per part de molts consumidors.

Les setmanes clau per les vendes
I és que serà en les pròximes setmanes quan es produiran gran part de les vendes de Nadal, mentre que en aquest primer cap de setmana de desembre "hi ha molta afluència, però no tots els ciutadans són compradors, sinó que hi ha moltes famílies que van a passejar, veure les activitats, la il·luminació, o agafar idees per a les pròximes compres de Nadal", ha afirmat.

En qualsevol cas, Fraile ha reconegut que els comerciants estan "contents", ja que "els indicadors assenyalen que hi ha més poder adquisitiu i més nivell de confiança que en anys anteriors", a més de l'augment de llocs de treball en el sector comercial, a causa d'"una certa recuperació de les vendes".

També s'ha referit a la suspensió cautelar per part del Tribunal Constitucional de la llei catalana d'horaris comercials, en el que la Generalitat estableix el màxim horari setmanal d'obertura comercial en 72 hores, mentre que la normativa estatal estableix que la limitació ha de ser com a mínim de 90.

Fraile ha recordat que "la llei no està suspesa, només tres articles", i ha assegurat que pràcticament cap comerç va obrir diumenge, malgrat la polèmica sobre aquesta qüestió, i que "si algú va obrir és perquè hi ha localitats que tenien la possibilitat d'elegir aquest diumenge d'obertura".

Fraile ha explicat que "la immensa majoria" de comerços estan adoptant la normativa catalana i allò que en el seu moment es va acordar amb sindicats i organitzacions comercials, de manera que "no hi ha hagut cap situació de canvi".

"El model d'èxit que tenim a Catalunya en relació amb els nostres clients i els horaris comercials arriba al 90% de satisfacció", ha assegurat Fraile.
Avui et destaquem
El més llegit