La Generalitat recupera part de les lleis d'habitatge

El conseller de Territori celebra la recuperació de la mediació amb grans tenidors i famílies afectades, així com el reallotjament obligatori pels desnonaments

Les persones amb risc de desnonament hauran de ser reallotjades Les persones amb risc de desnonament hauran de ser reallotjades

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que l'Estat i la Generalitat han arribat a un "acord interpretatiu" per a la retirada del recurs d'inconstitucionalitat presentat per l'executiu del PP a les Lleis d'habitatge aprovades pel Parlament, la 24/2015 i la 4/2016, aquesta darrera sorgida després del recurs de la primera.

Calvet ha lamentat que l'Executiu espanyol no hagi retirat la totalitat del recurs, tal com s'havia compromès el govern del PSOE, però ha celebrat que arran d'aquest desbloqueig es recuperi la mediació amb grans tenidors i famílies afectades, a recuperar el reallotjament obligatori per part de persones amb risc de ser desnonades i la capacitat per expropiar habitatges de grans tenidors que portin més de dos anys desocupats. El conseller espera que l'acord sigui plenament efectiu els primers quinze dies de novembre.

Calvet ha comentat, a més, que ara els passos a seguir són l'aprovació de l'acord per part dels membres de la subcomissió bilateral, a continuació s'ha de publicar al BOE i al DOGC i finalment el Consell de Ministres ha d'aprovar el desistiment al recurs. El conseller ha deixat clar que la Generalitat "no ha renunciat a res" i que no s'ha tocat "ni una coma" ja que la llei és una iniciativa popular i va ser aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya. En aquest sentit, ha subratllat que "no és un tema de sobirania sinó de justícia social".

D'altra banda, els articles que el govern espanyol manté el recurs són els 1 i 2 i disposició transitòria primera de la Llei 24/2015, que fan referència a les subrogacions d'hipoteques i dacions en pagament.

Més informació
Què he de saber abans de comprar o llogar un habitatge?
Els preus de l’habitatge expulsen els joves del mercat immobiliari
Qui resol el trencaclosques de l’habitatge a Barcelona?
Avui et destaquem
El més llegit