París i la Torre Eiffel, principals atractius de França
París i la Torre Eiffel, principals atractius de França

Llogar per menys de 600 euros és (gairebé) impossible

L’oferta d’habitatge assequible al centre de les grans ciutats europees és inexistent

Llogar un pis al centre de la majoria de les grans ciutats de la Unió Europea per menys de 600 euros al mes és una tasca pràcticament impossible, segons un estudi realitzat per idealista, que ha analitzat l'oferta disponible en les 30 ciutats més poblades de la Unió Europea. Per realitzar aquest estudi l’empresa ha analitzat els portals immobiliaris més rellevants en cadascuna d’aquestes localitats.

A Amsterdam, Hamburg, Londres, París o Viena no hi ha pisos al centre per sota de 600 euros

La ciutat on més pisos hi ha de lloguer per sota de 600 euros és la capital búlgara de Sofia, amb 874. La segueixen les ciutats poloneses de Varsòvia (644) i Łódź (628), Torí a Itàlia (436), Cracòvia a Polònia (343), Marsella a França (150) i Berlín a Alemanya (140).

Madrid ocupa el dotzè lloc del rànquing, amb 52 habitatges al centre per les quals es demana una renda inferior als 600 euros. Barcelona ocupa la posició número 19 del rànquing amb amb prou feines 11 pisos per sota de 600 euros.

Sofia, Torí i les ciutats poloneses de Łódź i Cracòvia, les millors per trobar pisos barats al centre

Les pitjors situacions són les d’Amsterdam, Hamburg, Viena, París i Londres. En cap d'aquestes ciutats no hi ha ni un sol pis per llogar per sota de 600 euros al mes.

Barcelona i Madrid

A Madrid hi ha més de 1.500 pisos en lloguer al centre de la capital, la qual cosa suposa una de les majors borses d'habitatge en lloguer al centre de les ciutats de la UE, solament superada per Londres (10.747 pisos), Varsòvia (4.196) i Sofia (1.357) i en quarta posició Barcelona, amb més de 1.200 pisos. Les segueixen Brussel·les (1.191) i Berlín (1.099).

Barcelona és la cinquena ciutat europea amb més oferta de lloguer al centre: 1.282 pisos

Segons indiquen des d’idealista “sorprèn la pràcticament nul·la oferta de pisos en lloguer al centre d'algunes de les ciutats europees més rellevants”. Així, per exemple a París amb prou feines hi ha 190 habitatges disponibles per llogar al centre, a Munic, la capital econòmica del sud d'Alemanya, no arriben als 40 pisos i a Frankfurt, que podria heretar el sector financer de la City de Londres, solament hi ha 77 habitatges per llogar.

 

Avui et destaquem
El més llegit