La meitat dels joves catalans cobren menys de 1.000 euros al mes

La quantitat de menors de 30 anys que no arriben ni a mileuristes està 13 punts per sobre del nivell prepandèmia

La meitat dels joves catalans cobren menys de 1.000 euros al mes | iStock La meitat dels joves catalans cobren menys de 1.000 euros al mes | iStock

Només un terç dels joves catalans entre 16 i 29 anys cobren més de 1.000 euros al mas. Segons ha avançat El Mundo de dades recollides per CaixaBank sobre les nòmines que ingressen els seus clients a Catalunya i Espanya, "respecte de fa tres anys, més d'un 10% dels joves han passat a cobrar per sota del llindar mileurista. És a dir, que no han deixat de treballar, però ara ho fan per menys diners".

Un dels elements positius de les dades és que la bretxa salarial per gènere és més petita entre els joves que entre els adults. Per exemple, amb els salaris més alts: un 16% dels nois cobren més de 2.000 euros al mes. I en el cas de les noies, són un 15,5%.

En els darrers quatre anys, des del 2018 en què arrenquen les dades CaixaBank, mai no hi havia hagut una proporció tan alta de joves que no arribessin ni a mileuristes, cosa especialment greu atès l'increment del cost de vida que s'ha produït el 2022 per la inflació -els preus estan sent aquest any un 8,6% més alts que l'any passat i, aleshores, van ser un 3% més alts que el 2020- i la pèrdua de poder adquisitiu que han patit els salaris.

Més informació
Com seduir i gestionar el talent 'millennial'?
Com es guanya la guerra pel talent millennial?
Lloguers i salaris, Berlín i nosaltres
El misteri dels salaris TIC
Avui et destaquem
El més llegit