Menorca debat sobre els riscos de la dependència del turisme

La Jornada de Diversificació Econòmica vol aprofundir sobre com enfortir l’economia menorquina i apuntar-se a la reivindicació del Corredor Mediterrani

Josep Castells i Carmen Crespo durant la presentació de la jornada de Menorca| Cedida Josep Castells i Carmen Crespo durant la presentació de la jornada de Menorca| Cedida

Menorca és una illa que viu per i per al turisme. Gran part de la seva economia gira al voltant d’aquest sector, però això pot suposar riscos. És per aquest motiu que el Centre Bit d’Alaior reuneix aquest divendres a economistes i experts per debatre i analitzar com enfortir l’economia de l’illa i evitar els riscos que pot suposar la dependència excessiva d’un únic sector.

La Jornada de Diversificació Econòmica comptarà amb les ponències de l’economista Miquel Puig, qui reflexionarà sobre com fer créixer l’economia de Menorca, i l’enginyer industrial i president de Fermed, Joan Amorós, qui tractarà el tema del Corredor Mediterrani aplicat a la indústria menorquina.

“El que volem és dur a Menorca la reivindicació del Corredor Mediterrani, una infraestructura que ens pot semblar llunyana però que no ho és tant si tenim en compte que tota mercaderia que entra o surt de Menorca passa pels ports de Barcelona o València”, assenyala el diputat de Més per Menorca, Josep Castells, en un comunicat.

Per la seva banda, la gerent del Centre Bit, Carmen Crespo, ha indicat que la seva missió “és afavorir la diversificació econòmica, especialment des de la innovació i la tecnologia, per la qual cosa ens sembla positiu acollir qualsevol activitat que vagi en la mateixa línia”.

La jornada també comptarà amb una taula rodona amb representants de CAEB i PIME i ha convidat entitats com la Unió de Pagesos, UGT, CCOO, Cercle d’Economia i GOB perquè puguin intervenir també en el debat.

Més informació
Catalunya i Balears, més enllà de l'estiu
Un paradís eficient enmig del mar
Emprendre envoltat d’aigua
Avui et destaquem
El més llegit