Mercabarna inaugura Foodback per evitar el malbaratament de 4.000 tones d'aliments

El 20% de la població no té accés a una alimentació saludable i això obliga a erradicar el malbaratament alimentari

Dos treballadors del centre triant tomàquets | ACN Dos treballadors del centre triant tomàquets | ACN

Aquest dijous s’ha inaugurat a Mercabarna el Foodback, un centre pioner de reaprofitament de fruites i verdures no comercialitzables però que són perfectament aptes per al consum humà. El projecte, que ha estat possible gràcies a la col·laboració i implicació de 10 entitats i de les gairebé 600 empreses del mercat central, pretén multiplicar per 2,5 l’aprofitament alimentari en cinc anys, passant de les 1.500 tones d’aliments aprofitats actualment a les 4.000 tones.

Lluís Fatjó, president del Banc dels Aliments, ha recordat que el 20% de la població no té accés a una alimentació saludable i que això obliga a erradicar el malbaratament alimentari. El triatge dels aliments el faran persones en situació de vulnerabilitat.

Avui et destaquem
El més llegit