MiniBatt propsa un carregador sense fils per mòbils

És un disc de 80 mil·límetres, que es pot ubicar sota qualsevol taula, i que carrega els dispositius a distància

L'empresa catalana MiniBatt presentarà aquesta setmana al Mobile World Congress (MWC) el primer carregador del món per a mòbils invisible i sense fils. Segons ha informat aquest diumenge el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat en un comunicat, és un disc de 80 mil·límetres que es pot ubicar, connectat al corrent, sota qualsevol taula o superfície de fusta, plàstic o vidre. Per carregar la bateria dels dispositius únicament cal col·locar-los sobre aquesta superfície , sobre un adhesiu que indica la zona de càrrega. D'aquesta manera, el telèfon no es connecta a cap aparell ni és necessari un contacte físic amb el carregador.

El gerent de MiniBatt, Jordi Gilberga, ha explicat que l'empresa ja ha començat a comercialitzar aquest producte "a fabricants de mobiliari, restaurants, oficines, gestors d'estacions o sales d'espera" on és "útil per l'usuari tenir un carregador a mà".

El gerent de MiniBatt ha assegurat que "és importantíssim ser presents en aquesta fira per donar a conèixer els nostres productes". "Durant quatre dies podrem presentar-los als professionals amb més poder de decisió del món en el sector de les TIC", ha destacat Gilberga.

En un principi, MiniBatt es dedicava a fabricar components per a l'automoció. El 2012 va haver-hi un canvi generacional en la gestió de l'organització i es va començar a treballar en el camp dels bancs d'energia portàtils que permeten posar en marxa una bateria descarregada d'un cotxe. "Va ser en aquest moment quan vam veure que aquest dispositiu, petit i amb un disseny modern, també podia carregar mòbils", ha detallat Gilberga. Amb la incorporació de la tecnologia que permet carregar els mòbils d'última generació sense cables, l'empresa va apostar per aquest sector i va tenir la idea d'amagar el carregador per fer-lo invisible.

L'empresa té nou treballadors i té la seu a Granollers (Vallès Oriental).
Avui et destaquem
El més llegit