Minijobs i menys models de contracte

El govern espanyol simplifica els models de contracte i impulsa els 'minijobs' en la segona fase de la reforma laboral

La ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha donat a conèixer aquest divendres les mesures de la segona fase de la reforma laboral i que tenen com a objectiu fomentar l'ocupació. Els principals canvis introduïts passen per reduir de 42 a 4, els models de contractació: indefinit, temporal, pràctiques i de formació i aprenentatge.

Entre les mesures anunciades, també hi ha l'impuls als 'minijobs' a través de la flexibilització en la gestió del temps de treball en els contractes a temps parcial o l'autorització de contractes indefinits a temps parcial. La ministra d'Ocupació i Seguretat Social ho ha donat a conèixer durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en què també ha explicat que el ministeri fomentarà el treball a temps parcial amb vinculació formativa per als joves menors de 30 anys i ampliarà la reducció de la jornada per poder estar a càrrec dels fills d'entre 8 i 12 anys.

El govern espanyol també ha anunciat que limitarà la duració del període de prova en els contractes temporals, permetrà celebrar contractes per a la formació i l'aprenentatge en matèries en què no existeixi títol de formació professional i fomentarà el contracte de pràctiques.

Mesures per a l'ocupació juvenil
En el nou pla presentat per Báñez també hi ha mesures per al foment de l'ocupació dels joves com les reduccions i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social de fins al 100 per cent i ajudes a la contractació de joves durant un període superior a sis mesos. Respecte a les millores per a l'ocupació dels joves, el pla contempla la formació amb compromís de contractació, la formació professional dual i les pràctiques no laborals.

Fátima Báñez també ha explicat que es fomentarà els emprenedors a través d'una tarifa plana per a autònoms i es possibilitarà la comptabilització de la prestació per desocupació amb l'inici d'una nova activitat.

Pel que fa a la reforma de les mútues de la Seguretat Social, el ministeri ha previst la seva sistematització, la seva reordenació i la clarificació del seu règim jurídic i, d'altra banda, millorar l'eficiència en la gestió dels recursos públics així com incrementar l'eficiència en el control de l'absentisme laboral injustificat.

Aquestes mesures formen part de la segona fase de la reforma del mercat laboral i tenen com a objectiu fomentar l'ocupació. La primera fase d'aquesta reforma que es va aprovar el 2012 va servir per flexibilitzar el mercat laboral amb l'objectiu de frenar la destrucció de llocs de feina.
Avui et destaquem
El més llegit