'Minijobs' per sota de 450 euros

Pimec defensa aquest nou contracte per combatre la taxa d'atur

La patronal Pimec ha elaborat un estudi sobre els minijobs. A Alemanya, aquest tipus de contracte ocupen gairebé a 8 milions de persones amb salaris de 450 euros al mes. Una dada de referència que ha recollit Pimec amb l'objectiu d'obrir un diàleg per a la seva implantació, segons ha defensat Josep González, president de la patronal.

González creu que la transposició d'aquesta legislació alemanya no es pot fer automàticament i per tant caldria arribar a un consens per a la seva aplicació. Una de les principals diferències que caldria tenir en compte, segons el president de Pimec, és que al tractar-se de mitja jornada el sou d'aquest minijob espanyol podria estar per sota dels 450 euros –el salari mínim per tota la jornada a l'Estat espanyol és de 645 euros–. González conclou que qualsevol mesura es bona per reduir el 27% de taxa d'atur.

En línia a les paraules de Josep González, el director d'Economia i Empresa de la patronal Pimec, Modest Guinjoan, ha reflexionat sobre les crítiques que reben els minijobs perquè són una modalitat de contractes que fomenten la precarietat del mercat laboral. Guinjoan ha valorat que en una situació d'atur és ''millor tenir una feina que no tenir-la''.
Avui et destaquem
El més llegit