Miquel Valls no repetirà a la Cambra

El president de la institució ocupa el càrrec des de fa 16 anys i no es presenta a les eleccions

Miquel Valls és el president de la Cambra de Coomerç de Barcelona Miquel Valls és el president de la Cambra de Coomerç de Barcelona

Miquel Valls ha anunciat que no es presentarà per tornar a presidir la Cambra de comerç de Barcelona en les eleccions que probablement se celebraran a la fi d'aquest any per renovar el plenari d'aquesta institució.

"És el moment de donar pas a una renovació. No em presentaré a la reelecció", ha afirmat en una conferencia-col·loqui de Barcelona Tribuna, l'Associació Espanyola de Directius (AED) i la Societat Econòmica Barcelonina d'Amics del País.

Més info: La Cambra vol un català al ministeri de Foment

Valls ha explicat que fa 16 anys que presideix la institució, des que va guanyar les eleccions de juny de 2002, i ha previst que els comicis es convocaran després de l'estiu per celebrar-se previsiblement "a la fi d'any", ja que era un tràmit pendent de la formació de Govern.

Ha recordat que les últimes eleccions es van realitzar el 2010 i que, per tant, les següents s'havien d'haver convocat l'any 2014, però s'acumulen "quatre anys de pròrroga" perquè el Govern no va adaptar fins a l'any passat la llei general de Cambres estatal.

El Parlament va validar el juliol de l'any passat el decret llei del Govern per a la celebració d'eleccions a les cambres de comerç, però després de l'aplicació de l'article 155 el tràmit va quedar paralitzat, fins a la formació del Govern d'aquesta setmana.

Valls ha destacat que durant els 16 anys que ha estat al capdavant de l'entitat han passat moments complicats com l'eliminació l'any 2010 de l'obligatorietat de les quotes cambrals -part de l'impost de societats que es destinava a les cambres com a subvenció-, que suposaven al voltant d'un 70% dels ingressos de les cambres catalanes.

No obstant això, ha ressaltat que la Cambra de Barcelona ha sabut reinventar-se i està en una situació "financerament excel·lent", sense crèdits, i amb superàvit des de fa tres anys.

Candidats

En ser preguntat pels candidats, Valls ha contestat que primer s'han de convocar les eleccions i veure qui es presenta, i ha remarcat que ha de ser "gent disposada a servir a la institució, perquè aquí es ve a servir i a no servir-se".

Ha considerat que el seu successor ha de tenir una experiència professional provada, així com trajectòria internacional, tant a nivell empresarial com a institucional, capacitat de treball, il·lusió de servir a les empreses i els seus interessos i, sobretot, "ha de ser un gran ambaixador de la ciutat de Barcelona".

Avui et destaquem
El més llegit