La catalana Mireia Del Pozo recull el Premi Mundial de la Pau a Luxemburg

Federico Mayor Zaragoza també ha estat premiat amb el Premi Mundial de la Pau a l’Activisme per la Pau

L'experta internacional en igualtat, diversitat i gènere, Mireia Del Pozo | ACN L'experta internacional en igualtat, diversitat i gènere, Mireia Del Pozo | ACN

Una setmana després d’atorgar els Premis Mundials de la Pau a Luxemburg, acollint la XII edició dels prestigiosos premis i coincidint amb l’aniversari de la signatura del Tractat de Schengen, la presidenta Vicki Hansen abraça el mundialisme i internacionalisme, congratulant la forta irrupció d’Espanya i Catalunya mitjançant Mireia Del Pozo i Federico Mayor Zaragoza, guardonats amb el Premi Mundial de la Pau.

La Schengen Foundation i el Luxembourg Peace Prize fan una lectura positiva per a Espanya i Catalunya per primera vegada a la història. L’organització desitja que el fet que dos espanyols de reconeguda excel·lència hagin guanyat aquest premi animi a l'estat espanyol a visibilitzar el premi de reconegut prestigi internacional situat per sota els Premis Nobel.

Del Pozo: “Perquè la pau no són paraules, és acció, posant el focus a les violències i la bretxa salarial. Perquè la igualtat és el camí a la pau”

L'esdeveniment reuneix als millors pacificadors de tot el món amb l’objectiu de brindar l’oportunitat “d’amplificar les seves veus i expertesa en la construcció de la pau” i conviure 3 dies generant aliances mundials. Davant un auditori ple, Erna Hennicot-Scoepges, exministra de cultura i senadora del Parlament Cultural Europeu, ha subratllat la importància duradora de la pau i la necessitat d’acció col·lectiva per aconseguir-la. La trobada ha estat, a més, l'ocasió perfecta perquè Steve Killela, president de l’Institute for Economics and Peace, presenti l’informe estadístic sobre l’Índex Global de la Pau amb dades i comparacions entre països, des de l'òptica econòmica, política i cultural. 

En l'esdeveniment, Mireia Del Pozo, presidenta del Centre d’Estudis de les Dones d’Europa (CEDE), ha rebut el Premi Mundial de la Pau per la Igualtat. La seva missió és “fer un món millor, al costat de les persones, amb la igualtat com a camí”. Del Pozo va anar a la cerimònia acompanyada de Noelia Rodríguez, tecnòloga i vicepresidenta del Centre d'Estudis de les Dones d'Europa. També va acudir Federico Mayor Zaragoza, guardonat amb el Premi Mundial de la Pau a l’Activisme per la Pau.

Més info: Mireia Del Pozo, primera dona catalana que guanya el Premi Mundial de la Pau per la Igualtat

Un cop reconeguda oficialment com a referent mundial amb el Premi Mundial de la Pau en Igualtat, Del Pozo va realitzar el seu discurs davant un auditori ple format per més de 36 nacionalitats. “Només conec una manera de fer les coses: fent-les”, va apuntar, reclamant recursos econòmics i implorant responsabilitat social administrativa als governs, responsabilitat social empresarial a les empreses i responsabilitat individual: “Perquè la pau no són paraules, és acció, posant el focus a les violències i la bretxa salarial. Perquè la igualtat és el camí a la pau”.

Avui et destaquem
El més llegit