Una setmana després d’atorgar els Premis Mundials de la Pau a Luxemburg, acollint la XII edició dels prestigiosos premis i coincidint amb l’aniversari de la signatura del Tractat de Schengen, la presidenta VickiHansen abraça el mundialisme i internacionalisme, congratulant la forta irrupció d’Espanya i Catalunya mitjançant MireiaDelPozo i FedericoMayorZaragoza, guardonats amb el Premi Mundial de la Pau.
La SchengenFoundation i el LuxembourgPeacePrize fan una lectura positiva per a Espanya i Catalunya per primera vegada a la història. L’organització desitja que el fet que dos espanyols de reconeguda excel·lència hagin guanyat aquest premi animi a l'estat espanyol a visibilitzar el premi de reconegut prestigi internacional situat per sota els Premis Nobel.
Del Pozo: “Perquè la pau no són paraules, és acció, posant el focus a les violències i la bretxa salarial. Perquè la igualtat és el camí a la pau”
L'esdeveniment reuneix als millors pacificadors de tot el món amb l’objectiu de brindar l’oportunitat “d’amplificar les seves veus i expertesa en la construcció de la pau” i conviure 3 dies generant aliances mundials. Davant un auditori ple, Erna Hennicot-Scoepges, exministra de cultura i senadora del Parlament Cultural Europeu, ha subratllat la importància duradora de la pau i la necessitat d’acció col·lectiva per aconseguir-la. La trobada ha estat, a més, l'ocasió perfecta perquè SteveKillela, president de l’Institute for Economics and Peace, presenti l’informe estadístic sobre l’Índex Global de la Pau amb dades i comparacions entre països, des de l'òptica econòmica, política i cultural.
En l'esdeveniment, MireiaDelPozo, presidenta del Centre d’Estudis de les Dones d’Europa (CEDE), ha rebut el Premi Mundial de la Pau per la Igualtat. La seva missió és “fer un món millor, al costat de les persones, amb la igualtat com a camí”. Del Pozo va anar a la cerimònia acompanyada de NoeliaRodríguez, tecnòloga i vicepresidenta del Centre d'Estudis de les Dones d'Europa. També va acudir Federico Mayor Zaragoza, guardonat amb el Premi Mundial de la Pau a l’Activisme per la Pau.
Un cop reconeguda oficialment com a referent mundial amb el Premi Mundial de la Pau en Igualtat, Del Pozo va realitzar el seu discurs davant un auditori ple format per més de 36 nacionalitats. “Només conec una manera de fer les coses: fent-les”, va apuntar, reclamant recursos econòmics i implorant responsabilitat social administrativa als governs, responsabilitat social empresarial a les empreses i responsabilitat individual: “Perquè la pau no són paraules, és acció, posant el focus a les violències i la bretxa salarial. Perquè la igualtat és el camí a la pau”.