CA | ES

Miró es planteja reduir l'ERO

La cadena d'electrodomèstics acomiadarà 180 dels 339 empleats mantenint botigues

L'empresa propietària de la cadena d'electrodomèstics Miró ha plantejat treballadors reduir a 180 empleats l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que inicialment s'havia contemplat per 339 persones en el conjunt d'Espanya -tota la plantilla-, ja que la companyia assegura tenir "diversos compradors interessats", segons han explicat fonts sindicals.

Aquest dijous s'ha realitzat una reunió entre representants dels treballadors i la direcció de l'empresa, que ha lliurat a la plantilla la documentació de l'ERO i ha plantejat la continuïtat d'uns 150 treballadors.

Miró, propietat del fons suís Springwater Capital a través de la societat Kabaena Directorship, va plantejar l'ERO el 24 d'agost en el marc del concurs de creditors que va presentar a principis del mateix mes als jutjats de Barcelona, i llavors ja va comunicar la seva intenció de reduir-lo si trobava compradors per a les botigues.

De moment, es preveu tancar un total de 27 establiments de tota la xarxa a Espanya, i es contempla que unes 16 es vegin afectades per acomiadaments de personal, tot i que es mantindran operatives.

Segons les mateixes fonts, l'empresa també s'ha compromès a pagar el doble del salari mínim interprofessional (SMI) a una cinquantena de treballadors que no ha cobrat la nòmina d'agost, tal com marca la llei per a aquests casos -també hi ha treballadors que no han cobrat la nòmina de juliol-.

Springwater Capital va adquirir Miró en plena liquidació a finals de 2014, i ara busca un nou comprador després de no haver aconseguit els seus plans de reflotar la companyia.

Miró va acabar l'exercici 2015 amb un volum de negoci de 100 milions d'euros i amb una xarxa integrada per 65 punts de venda físics repartits entre Catalunya -amb més de 40-, País Valencià, Balears, Castella-la Manxa, Madrid, Soria (Castella i Lleó) i Barakaldo (País Basc), a més de la seva botiga en línia.
Avui et destaquem
El més llegit