El Mobile es queda a Barcelona fins al 2030

La GSMA prorroga la celebració del congrés a la ciutat sobre la base d'una relació "fonamental" que des de la patronal qualifiquen d'"èxit absolut"

El recinte Gran Via de Fira de Barcelona durant el MWC22 | EP El recinte Gran Via de Fira de Barcelona durant el MWC22 | EP

El consell d'administració de la GSMA ha anunciat l'acord per prorrogar la celebració del Mobile World Congress a Barcelona fins l'any 2030. La patronal del sector de la telefonia mòbil considera un "èxit rotund" la celebració de la fira a la capital del país, tot considerant la ciutat un "element clau" per consolidar l'ecosistema tecnològic que envolta el MWC. Des del seu aterratge a Barcelona, ha registrat un "creixement constant", amb impactes econòmics que han arribat als 500 milions d'euros i una xifra rècord de 109.000 visitants assolida el 2019.

El director general de la GSMA, Mats Granryd, veu "difícil pensar en Barcelona sense el Mobile World Congress i viceversa". Els darrers dos anys, amb la pandèmia i les tensions geopolítiques causades per la invasió d'Ucraïna, han generat "un dels reptes més durs que ha hagut d'enfrontar el MWC", segons Granryd. Fins i tot en aquestes circumstàncies, però, el directiu ha volgut remarcar la importància de la relació entre el congrés i la ciutat, que reitera "imprescindible per al retorn a la capital catalana".

El president de Fira, Pau Relat, destaca que Barcelona, després dels anys d'aliança amb la GSMA, ha esdevingut "molt més que la ciutat que acull el Mobile World Congress". Segons l'Ajuntament, de fet, els bons resultats de l'organisme firal han estat una de les claus per al tancament de l'acord. El creixement en resultats del MWC, que en un 2022 marcat encara per la pandèmia i sense empreses russes ni ucraïneses va superar els 60.000 visitants i els 250 MEUR en impacte econòmic, ha anat acompanyat d'una "evolució que ha inclòs tot l'ecosistema", segons el CEO de l'associació empresarial John Hoffman

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha volgut agrair a GSMA que “hagi destacat com a element diferencial el model de Barcelona com a ecosistema únic per a l’establiment i celebració d’esdeveniments internacionals, en el que les característiques de la ciutat, l’excel·lència dels recintes i els equips de Fira, i la implicació de les administracions juguen un paper essencial”.

L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha emfatitzat les relacions entre administracions que han aconseguit la permanència del Mobile a Barcelona. Colau ha rebutjat, a més, l'amenaça del trasllat a Madrid que va sobrevolar el congrés. Per la seva banda, el primer tinent d'alcaldia Jaume Collboni celebra aquesta decisió en el marc de l'"aposta del consistori per l'economia digital i el talent per transformar la ciutat" del consistori barceloní. 

Per la seva banda, el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals Jordi Puigneró ha celebrat un acord que "consolida Barcelona com a capital mundial del mòbil". El president de la Generalitat, Pere Aragonès, comparteix aquesta consideració, tot celebrant la capital del país com un "referent tecnològic global". El cap de l'executiu català ha agraït la "discreta" feina de la GSMA i les administracions espanyoles i catalanes per mantenir el congrés a la ciutat. Els detalls de l'acord, segons ha informat la patronal, es comunicaran dimecres en una roda de premsa conjunta entre GSMA, Generalitat, Ministeri d'Economia, Fira de Barcelona i Turisme de Barcelona.

Més informació
Un "exitós" MWC supera les previsions de la GSMA
Avui et destaquem
El més llegit