Les motos compartides de Barcelona pagaran 45 euros a l'any

L'AMB anuncia també les noves tarifes dels bitllets de l'Aerobús, que pujaran un 7,4%, i les de l'abastament domiciliari d'aigua potable

Cada vehicle metropolità de motos compartides tindrà una taxa de 45 euros a l'any | EP Cada vehicle metropolità de motos compartides tindrà una taxa de 45 euros a l'any | EP

Ja hi ha preu per a la taxa de les llicències de moto elèctrica compartida a Barcelona: 45 euros per vehicle a l'any. És la quantitat que ha acordat el Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que ha aprovat de forma provisional l'ordenança fiscal que regularà aquestes tarifes. A més, l'organisme ha anunciat que pròximament anunciarà la convocatòria de llicències metropolitanes.

La idea de l'AMB és impulsar l'ús de la moto elèctrica compartida a la metròpoli a partir d'aquest any. Durant aquest 2024, el famós motosharing arribarà a diversos municipis de l'àrea metropolitana i s'estendrà més enllà de Barcelona. De moment, però, només s'ha fixat la taxa que s'haurà d'abonar a la mateixa AMB per cada vehicle disposat.

Nous preus per a l'Aerobús i l'aigua

Aquestes no han estat les úniques tarifes que ha aprovat l'entitat. També s'ha anunciat el nou preu dels títols de l'Aerobús, la llançadora que connecta l'aeroport del Prat i el centre de Barcelona. El bitllet senzill costarà 7,25 euros, l'anada i la tornada 12,50, i el bitllet senzill combinat 8,50 euros, el que suposa un augment del 7,4% dels preus. Els canvis s'aplicaran des del pròxim 1 d'abril, un cop es publiquin al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

D'altra banda, l'AMB també ha actualitzat les tarifes d'abastament domiciliari d'aigua potable i s'han aprovat les noves dels municipis de Castellbisbal, Tiana, Sant Andreu de la Barca i Sant Cugat del Vallès. Cal recordar que el passat mes de gener l'organisme ja va augmentar el preu de l'aigua en un 25,5% a poblacions com la Palma de Cervelló. En aquell moment, des de l'AMB van justificar que el motiu tenia a veure amb la revisió a l'alça de les tarifes de compra d'aigua de l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL), que el passat octubre el va augmentar un 29,64% de mitjana.

El passat mes de gener l'AMB ja va augmentar el preu de l'aigua en un 25,5% a poblacions com la Palma de Cervelló

El Consell Metropolità també ha aprovat altres punts. Un d'ells ha estat la rehabilitació dels edificis danyats a l'incendi de l'Edar del Prat el novembre del 2022, que preveu les actuacions necessàries de reparació, amb un cost de 8,7 milions d'euros. Segons està previst, les actuacions s'iniciaran aquest any i conclouran el 2025, en un termini de 12 mesos. Però no és l'única millora acordada: també s'ha aprovat el Pla quinquennal de reposicions i millores, que inclou la planificació per als cinc anys vinents d'actuacions a la xarxa de sanejament. La mesura preveu una inversió global, a mitjà termini, de 278 milions d'euros fins al 2028, que aportarà la Generalitat.

Més informació
Cityscoot reclama mesures contra la mala praxis del 'motosharing' a Barcelona
Wallbox llança un motosharing corporatiu per als seus empleats
La seguretat viària també és per al 'motosharing'
Avui et destaquem
El més llegit