La CE imposa una multa rècord de 2.420 MEUR a Google

Brussel·les sanciona el gegant tecnològic per abús de posició dominant

Google té una posició dominant al mercat d'internet amb Android Google té una posició dominant al mercat d'internet amb Android

La Comissió Europea ha imposat aquest dimarts a Google una multa rècord de 2.420 milions d'euros per abús de posició dominant per afavorir de forma sistemàtica el seu servei de comparació de preus, Google Shopping, enfront dels seus rivals en els resultats del seu cercador.

La xifra duplica la multa de 1.060 milions d'euros que l'Executiu comunitari va imposar el 2009 al grup informàtic nord-americà Intel, llavors la major de la història de la Unió Europea, també per abús de posició dominant en tractar d'expulsar els seus rivals del mercat de microprocessadors.

Brussel·les va enviar un primer plec de càrrecs a Google l'abril del 2015 en el qual va denunciar que l'empresa reserva sistemàticament un tracte favorable al seu comparador de preus a les seves pàgines de resultats de cerques generals.

En la seva decisió d'aquest dimarts, la Comissió Europea ha conclòs que Google ha adjudicat al seu servei de comparació de preus un avantatge "il·legal" en atorgar-li una posició "prominent" en els resultats de cerca, al mateix temps que "degradava" la visibilitat dels resultats sobre els seus rivals.

Google apel·larà

Google ha expressat el seu "desacord" amb les conclusions de la Comissió Europea i ha indicat que "considerarà apel·lar" la decisió. "Estem en desacord amb les conclusions anunciades avui", ha declarat Kent Walker, vicepresident sènior i general counsel de Google. "Revisarem amb la Comissió la decisió detalladament i considerarem apel·lar i continuar exposant els nostres arguments", ha afegit.

"Quan compres en línia vols trobar els productes que estàs cercant de manera fàcil i ràpida i els anunciants promocionar-los. Per aquesta raó Google mostra Shopping Ads, amb l'objectiu de connectar l'usuari amb milers d'anunciants, petits i grans, d'una manera que sigui útil per a tots dos", ha subratllat l'executiu.

Més informació
La CE acusa Google d'abús de posició pels seus anuncis
Brussel·les hi torna contra Google per Android
Avui et destaquem
El més llegit