Exterior de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa | Cedida
Exterior de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa | Cedida

MútuaTerrassa intensifica el seu compromís amb la sostenibilitat amb l'estalvi d'aigua

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, l’entitat celebra una disminució en el consum d’aigua gràcies a les mesures desenvolupades en termes d’eficiència

Aquest divendres 22 de març se celebra el Dia Mundial de l'Aigua, una efemèride mitjançant la qual es pretén crear consciència sobre la importància de preservar aquest recurs. En aquest context, MútuaTerrassa ha aprofitat per donar a conèixer l'estalvi d'aigua assolit en el transcurs dels darrers anys fruit de la implementació de diverses mesures en l'àmbit de les instal·lacions i el seu manteniment, així com en la prestació d'alguns serveis de suport per millorar l'eficiència en l'ús de l'aigua. En aquest sentit, l'entitat ha aconseguit una reducció anual del 16% del consum d'aigua a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) respecte al que consumia abans de la Covid, una dada que es correspon amb un volum de 10 milions de litres (10.000 m3).

El conjunt de mesures incorporades formen part de l'anomenat Pla d'Ús Eficient de l'Aigua -definit i desenvolupat per la direcció corporativa d'operacions de l'entitat amb el suport de la direcció del compromís verd- i recull accions de caràcter general i d'altres més específiques. La revisió de la xarxa d'aigua per identificar i reparar possibles fuites d'aigua (en l'àmbit de canonades, aixetes, inodors, etc.) és una de les mesures generals que s'ha implementat.

En referència a les específiques, s'han programat accions de manteniment preventiu per revisar els descalcificadors i els equips d'osmosi inversa, substituint les resines en cas de necessitat. Pel que fa al servei de restauració, s'ha canviat el túnel de rentat de la cuina de l'HUMT per un equip més eficient. D'altra banda, el servei de neteja continua desplegant un mètode basat en la preimpregnació del material de neteja que millora el sistema de desinfecció i és més sostenible, ja que minimitza el consum d'aigua.

En el transcurs dels mesos vinents és previst continuar treballant en l'aplicació de l'esmentat pla mitjançant la reducció i ajust de la pressió de l'aigua d'entrada, la instal·lació d'atomitzadors més eficients en un 80% dels punts terminals, la implementació de doble descàrrega o fluxòmetres Eco als inodors, la instal·lació de comptadors als descalcificadors per aconseguir una determinació automàtica dels inicis i finals de cicle a través de cabalímetres, així com el desplegament de campanyes de conscienciació sobre l'ús eficient de l'aigua per sensibilitzar als professionals i pacients.

 
Avui et destaquem
El més llegit