Naturgy s'alia amb Equinor per explorar el desenvolupament de l'eòlica marina a les Canàries

L'energètica espanyola aportarà la seva experiència en el desenvolupament d'eòlica terrestre i la companyia noruega les seves capacitats provades a la tecnologia flotant 'offshore'

El presidente de Naturgy, Francisco Reynés | Naturgy El presidente de Naturgy, Francisco Reynés | Naturgy

Naturgy s'ha aliat a la noruega Equinor a la carrera pel desenvolupament d'eòlica marina a l'Estat espanyol i ha signat un acord per explorar el desenvolupament de projectes d'aquesta tecnologia a les illes Canàries. El grup presidit per Francisco Reynés irromp així també la carrera desencadenada per l'eòlica marina a Espanya, en què ja són presents les principals grans energètiques, com Iberdrola o Repsol, que aquest dimarts va anunciar una aliança amb la danesa Orsted (antiga Dong Energy) per a aquesta tecnologia.

Espanya té com a objectiu desenvolupar fins a 3 gigawatts (GW) d'energia eòlica marina el 2030. S'espera que la primera subhasta d'eòlica marina espanyola se celebri a la regió de Canàries el 2023 i aquí Equinor i Naturgy estan avaluant conjuntament l'oportunitat de desenvolupar i construir un projecte eòlic marí flotant, va informar l'estatal noruega.

Aquesta aliança entre Naturgy i Equinor està en línia amb l'ambició conjunta de les dues empreses de fer servir les seves capacitats complementàries per desenvolupar energies renovables a Espanya, començant amb projectes de troballes flotants comercials. Amb més del 90% de les àrees eòliques marines espanyoles en aigües profundes, Espanya aspira a liderar la propera onada d'energia eòlica marina flotant a Europa. En concret, Naturgy contribuirà amb la seva experiència de l'eòlica terrestre a Espanya i Equinor amb les seves provades capacitats en tecnologia i desenvolupament d'eòlica marina flotant.

El director general de Renovables, Nous Negocis i Innovació de Naturgy, Jorge Barredo, ha destacat que aquest acord permet a l'energètica "impulsar l'aposta per les renovables, aportant la seva experiència en el desenvolupament, construcció i operació d'energia eòlica terrestre, així com un ampli coneixement del mercat espanyol". Per part seva, el vicepresident sènior de Desenvolupament de Negocis en Renovables d'Equinor, Jens Okland, ha remarcat que amb aquesta aliança les dues companyies volen "contribuir a llarg termini als plans d'energia renovable del país i començar desenvolupant el primer parc eòlic marí flotant comercial a Espanya".

Avui et destaquem
El més llegit