Creen un observatori per analitzar el grau de protecció de la privacitat a Internet

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) considera que calen "garanties" per tal que la cessió de dades "no afecti negativament"

La directora de l'APDCAT, Meritxell Borràs, durant la conferència 'Take advantage of privacy' | ACN La directora de l'APDCAT, Meritxell Borràs, durant la conferència 'Take advantage of privacy' | ACN

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha creat l’Observatori de la Protecció de Dades, per monitoritzar i analitzar el grau de protecció de la privacitat a la societat catalana i la implantació de la normativa de protecció de dades. Estarà integrat per un grup de persones expertes de l’àmbit acadèmic, professional i de la societat civil, que treballarà per promoure l’ús correcte de les dades personals a Catalunya en el marc del Consell Assessor de Protecció de Dades.

L'APDCAT considera que calen "garanties" per tal que la cessió de dades massives "no afecti negativament" a la ciutadania. La mesura forma part de les accions incloses dins del pla estratègic 2023 – 2028, aprovat per l'APDCAT i que es proposa assolir una societat digital "més segura i confiable".

L’Observatori impulsarà l’elaboració d’estudis i enquestes d’opinió, per conèixer el grau de conscienciació de la societat en matèria de protecció de dades, el coneixement dels seus drets, l’impacte de les noves tecnologies, la cessió de dades personals i la pèrdua de dades, entre altres matèries. Això permetrà disposar d’informació clau per orientar la formació i sensibilització de la ciutadania sobre aquesta qüestió. A més, es configurarà com un espai obert per al debat i potenciarà l’intercanvi d’informació i bones pràctiques amb organitzacions internacionals.

Més informació
Tecnologia, fi de la privacitat?
La difícil privacitat digital
Avui et destaquem
El més llegit