Neix la Xarxa de Pobles Creatius per donar suport a la creació de projectes culturals

14 municipis de la Catalunya Central es comprometen a aportar ajuda econòmica, cedir espais municipals i fer difusió dels projectes artístics

Representants dels 14 municipis que formen part de la Xarxa de Pobles Creatius | ACN Representants dels 14 municipis que formen part de la Xarxa de Pobles Creatius | ACN

La residència d'artistes Cal Gras d'Avinyó (Bages) ha impulsat la creació de la Xarxa de Pobles Creatius, una iniciativa formada per 14 municipis de la Catalunya Central per donar suport a la creació de projectes artístics, culturals i creatius. En concret, aquests pobles es comprometen a aportar ajuda econòmica, cedir espais municipals i també a programar i fer difusió dels projectes artístics que neixin d'aquesta iniciativa.

Per aquest 2022 s'han seleccionat set propostes de temàtiques diverses, com circ, dansa o batucada. Aquestes propostes podran fer residències gratuïtes per a la creació dels seus projectes escènics a Cal Gras o en algun dels municipis implicats. Un cop el projecte estigui llest, es preestrenarà i programarà als pobles de la xarxa. La proposta compta amb un pressupost de 30.000 euros.

Lluís Vall, regidor de cultura de Gironella, valora molt positivament la iniciativa perquè "ajuda a equilibrar la fast cultura, o fast programació, que és anar a les grans companyies, pagar de pressa i contractar a un artista que ve i marxa". Amb la Xarxa de Pobles Creatius, "els ajuntaments agafen un paper de mecenatge i adquireixen un compromís en el procés creatiu".

Més informació
Les 14 startups catalanes de cultura digital que has de conèixer
Cultura amplia la Col·lecció Nacional amb un centenar de nous artistes
La Fundació Catalunya Cultura atorga el Premi Empresa Cultura 2021 a Marc Martí
Avui et destaquem
El més llegit