L'ocupació dels treballadors immigrants creix el 6,2%

Un estudi de l'empresa Adecco indica que a Catalunya un de cada tres nous llocs de treball els ocupen persones forans

L'atur es redueix al juliol per la temporada d'estiu | Acistock L'atur es redueix al juliol per la temporada d'estiu | Acistock

L'ocupació a Catalunya en el tercer trimestre ha crescut una mitjana del 2,9% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons el V Monitor Anual Adecco d'Ocupació a Catalunya. L'estudi destaca, però, que mentre que aquest creixement és del 2,4% per als empleats d'origen espanyol, entre els treballadors d'origen forà l'augment és del 6,2%. D'aquesta manera, els immigrants han captat 3 de cada 10 nous llocs de treball; 25.800 ocupacions davant els 67.000 nous treballadors de nacionalitat espanyola. Adecco també destaca que l'increment d'ocupació per al personal nascut en algun país de la Unió Europea ha estat en aquest últim any del 4% a Catalunya mentre que els d'origen de fora del territori europeu ho han fet de manera més rellevant amb un increment del 7%.

L'ocupació dels immigrants en el mercat laboral català suposa el 13,4% del total, quatre dècimes més que el tercer trimestre de l'any passat, però 3,6 punts percentuals menys que el percentatge que hi havia abans de la crisi.

Adecco també destaca que aquest percentatge del 13,4% d'ocupació immigrant en el mercat laboral català mentre que aquest pes en el mercat espanyol és de l'11,1%.

Catalunya se situa en el novè lloc de les comunitats autònomes espanyoles en el rànquing de creixement de l'ocupació. Canàries és la primera autonomia amb un augment de l'ocupació del 4,9%. Tot i això, Catalunya és la demarcació de l'Estat amb un major nombre de llocs de treball en el tercer trimestre amb 3,317 milions de llocs de treball, el 17,5% del total, per davant d'Andalusia i Madrid que concentren uns 2,9 milions d'ocupacions cadascuna, el 15,5% del total.

Catalunya encadena quatre anys seguits de creixement de l'ocupació, en concret 16 trimestres seguits d'augments del nombre de llocs de treball, fet que no es registrava des del juny del 2008. 

Més informació
‘Pakis’, patrimoni del comerç de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit