Oriol Amat, nou degà del Col·legi d'Economistes

El catedràtic en Economia Financera i Comptabilitat i col·laborador de 'VIA Empresa' pren el relleu d'Anton Gasol durant el darrer tram del mandat

Oriol Amat, nou degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya | ACN Oriol Amat, nou degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya | ACN

L'arribada de la pandèmia va posposar el moment, però Oriol Amat ha estat nomenat, finalment, com a nou degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC). L'economista i catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra pren el relleu d'Anton Gasol, que va arribar al càrrec l'any 2018. El compromís era que després de dos anys Amat es convertiria en degà per fer front a la segona meitat del mandat. La covid-19 ha fet que no es pogués produir el nomenament durant el 2020 i s'hagi ajornat el canvi fins ara. 

Oriol Amat, que és col·laborador de VIA Empresa, ha estat vicedegà els darrers tres anys, un càrrec que ara ocuparà Xavier Subirats, fins ara secretari de la junta de govern. L'assemblea extraordinària de col·legiats/des ha ratificat aquests canvis, així com el nomenament d'Elisabet Bach com a nova secretària en substitució de Subirats. Fins ara, era vocal de la junta de govern.     

El nou degà del CEC és llicenciat en ADE per Esade, doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, postgraduat a la Stockholm School of Economics i catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra. Amat també és degà de la UPF School of Management i vicepresident de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID). 

Com a recén estrenat degà del CEC, Amat s'ha proposat culminar els objectius marcats per la junta de govern constituïda el 2018. "Donat el poc marge de temps que queda a l’actual junta i que encara estem amb pandèmia, cal ser realista amb els objectius que es podran assolir”, assegura. “Essencialment, es tracta de treballar d’acord amb el lema del CEC, ‘Al servei dels professionals de l’economia i de l’empresa’, de manera que tots els col·legiats i col·legiades se sentin partícips del Col·legi proveint de serveis de qualitat tant als despatxos professionals com també als economistes d’empresa –en tota la seva varietat sectorial i de perfils professionals–, als que exerceixen la professió com a autònoms, als que estan al servei de les administracions públiques, a l’ensenyament o a la prestació de serveis”, afegeix.

Més informació
Persones, empreses i governs: les lliçons més optimistes d'Oriol Amat
Conseqüències econòmiques d'ajornar les eleccions
Avui et destaquem
El més llegit