Over the Rainbow, el vi solidari contra la covid-19

Amb aquesta acció recaptaran 265.600 euros, que donaran a la campanya #JoEmCorono per a la lluita contra el coronavirus i el suport a les persones grans

La DO Terra Alta preveu una campanya "excel·lent" | Cedida La DO Terra Alta preveu una campanya "excel·lent" | Cedida

Viure una situación excepcional fa que moltes empreses es preguntin fins on poden portar la seva responsabilitat social per canviar les coses. És el cas del celler Grandes Vinos​, un dels líders de la D.O.P. Cariñena, que ha engegat un projecte 100% solidari. Segons informen en un comunicat, es tracta del nou vi rosat, ​Over the Rainbow Garnacha Rosat, ​la venda del qual es destina íntegrament ​a l'ONG ​Médicos del Mundo i a ​la campaña ​#JoEmCorono​, per donar suport a les persones grans.

Els seus vins nascuts dels ceps centenaris, llegat de diverses generacions de viticultores també se sumen a la campanya de cooperació. En total, recaptaran ​amb aquesta acció, 265.600 euros que donaran a la lluita contra la covid-19.

Cada euro pot salvar vides. ​El vi ​Over the Rainbow vol aportar un moment feliç per brindar a casa, però, a més, cada ampolla representa una "donació" de 6 euros íntegres per investigar sobre la covid-19 i donar suport als més grans i vulnerables. Per, com subratllen, "veure més a prop aquest arc de Sant Martí que ha de sortir un dia després dels núvols".

#JoEmCorono

El director i creador de #JoEmCorono, Marc Clotet, ha explicat en aquest sentit que durant la campanya "s'estan visitant residències per a la tercera edat de tota Catalunya: es realitzen tests i es fa seguiment a persones grans i als seus cuidadors". Però adverteix que "algrat que la xifra de recaptació actual és molt bona, el missatge és que es necessiten més diners per investigar que cal continuar lluitant per convèncer tothom perquè aporti el que pugui i se sumi a la causa".

Clotet: "Malgrat que la xifra de recaptació actual és molt bona, el missatge és que es necessiten més diners per investigar que cal continuar lluitant"

Clotet té clar que "a curt-mig termini estaran disponibles fàrmacs que ajudin a controlar millor la malaltia" i ha apuntat que el primer que ha mostrat resultats efectius ha estat el remdesivir, un medicament l'assaig clínic que a Espanya ha estat portat des de l'Hospital Germans Trias i Pujol pel doctor Roger Parets, investigador de la Fundació.

Per la seva banda, el president de Médicos del Mundo, José Félix Hoyo, ha insistit que "hem d'engegar mesures i canalitzar recursos de forma específica a les persones d'avançada edat, especialment, a les zones amb menors ingressos i amb sistemes sanitaris poc desenvolupats". És per això que ha demanat "no oblidar-nos d'altres factors socials, com la discriminació que pateixen les persones grans".

Avui et destaquem
El més llegit